Yaksha: Ruthless Operations - Yaksha: Fără scrupule (2022) online subtitrat

야차
Yaksha: Ruthless Operations – Yaksha: Fără scrupule (2022)

Preluându-și titlul dintr-un tip de spirit care există în cultura hindusă și budistă responsabil pentru îngrijirea comorilor ascunse, Yaksha: Ruthless Operations este și numele celei mai recente oferte coreene de la Netflix. Departe de a fi o ieșire supranaturală, aici se face referire la Sol Kyung-gu ( Idol , Memoir of a Murderer) agent secret mototolit, pe care îl întâlnim în scena de deschidere pe coada unui agent dublu din Hong Kong. Ieșind direct pe porți, obținem o grenadă în forma unui cap de Yaksha (sau cel puțin, asta cred că a fost), o urmărire cu vehicule care lasă o urmă de distrugere în urma ei și o scenă de luptă intensă ca Kyung-gu și agentul dublu se confruntă. Cu poliția din Hong Kong pe coadă, Kyung-gu face un apel pentru a-l anunța pe receptor că va renunța și continuă să arunce harta.

Trecând înainte 4 ani mai târziu, ne întâlnim cu un procuror neprihănit interpretat de Park Hae-soo ( Time to Hunt , Pirates ), care se trezește retrogradat atunci când echipa sa face o eroare care vede un client de mare profil strecurând prin plasă. Răscumpărarea poate fi pe cărți atunci când i se oferă șansa de a fi reinstalat, venind sub forma unei călătorii la Shenyang, în China continentală. Se explică că orașul are cel mai mare număr de spioni din Asia și este în esență un mare loc negru unde luptele pentru putere între Coreea de Nord și de Sud, China și Japonia se desfășoară ascunse cu ochiul liber. Agenția de Informații din Coreea are acolo o echipă care lucrează în afara radarului, totuși a devenit clar că rapoartele trimise în ultimele 6 luni sunt false și acum au fost primite.până la un punct în care nu ai de ales decât să trimiți pe cineva să investigheze.

Condus de scenaristul devenit regizor Nah Hyeon, Yaksha: Ruthless Operations marchează ieșirea sa regizorală a doi ani după divertismentul The Prison din 2016 . În timp ce debutul său s-a desfășurat în limitele închisorii, de data aceasta el are un oraș întreg în care să joace povestea lui, iar decorul din China oferă o schimbare plăcută a împrejurimilor față de locațiile obișnuite în care vedem thrillerele coreene care se desfășoară. Poate că nu este surprinzător, odată ce Hae-soo după carte sosește în Shenyang, se dovedește că acolo a ajuns Kyung-gu de la incidentul din Hong Kong, care deschide filmul. Ținuta sa lucrează dintr-o agenție de turism care acționează ca front, cu echipa sa de 4 formată din tipul de informații Yang Dong-geun ( The Night of the Undead , Fighter in the Wind), Song Jae-rim mereu gata de acțiune ( Tunnel 3D , Grand Prix ), Lee El liniștit ( The Call , Inside Men ) și expertul în tehnologie Jinyoung care își face debutul în film.

Pentru prima treime din Yaksha: Ruthless Operationsregizorul Hyeon atinge un echilibru impresionant, creând mai multe straturi de intrigi, stabilind, de asemenea, personaje și introducând o serie de ritmuri de acțiune pe parcurs. Jucând peștele în afara apei, Hae-soo își găsește în curând comportamentul prea încrezător de anchetator trimis de la HQ care se prăbușește odată ce se trezește că este împușcat și agresat aproape la fiecare pas, realizându-se că s-ar putea să fie peste el. cap. Narațiunea aruncă o mulțime de informații, cu discuții despre tranzacții umbrite și compromisuri între vecinii din Asia de Nord-Est care stabilesc cu succes o lume în care fie ucide, fie fie ucis. Printre toate intrigile, întrebarea de bază care nu se simte niciodată departe este dacă Kyung-gu însuși s-a răsturnat și spionează pentru un inamic, ceea ce duce la falsificarea rapoartelor în cauză.

În această parte ambiguă a narațiunii, Yaksha: Ruthless Operations este cel mai puternic, cu întotdeauna carismaticul Kyung-gu interpretând un personaj care ar putea fi un strămoș al detectivului său din Public Enemy.cu 20 de ani mai devreme. S-ar putea să nu facă lucrurile ca la carte, dar le face lucrurile, chiar dacă asta implică nevoia de a pune un glonț în capul cuiva. Când complotul principal iese treptat în prim-plan, implicând vânătoarea șefului Camerei 39 – o divizie a guvernului nord-coreean responsabilă cu controlul fondului de nămol al lui Kim Jong-un – ritmul este crescut cu un pas, deoarece s-a dezvăluit că are informații valoroase. care era dispus să fie tranzacționat. Care este această informație nimeni nu știe, totuși se pare că nu sunt singurii care le urmăresc, japonezii căutând și ei să securizeze informațiile pentru ei înșiși.

În acest moment, din păcate, Hyeon își pune toate cărțile pe masă puțin prea devreme, deoarece devine rapid evident că sub straturile inițial promițătoare de intrigi și mister alimentate de spioni, se află de fapt o poveste destul de simplă despre japonezi răufăcători până la vechile lor trucuri. De data aceasta, scopul lor este de a preveni îmbunătățirea relațiilor dintre Nord și Sud, în convingerea că, dacă Coreea ar fi vreodată să se unifice din nou, ar reprezenta o amenințare pentru poziția Japoniei în regiunea Asiei de Nord-Est. În sarcina principalului răufăcător se află Hiroyuki Ikeuchi ( Outrage Coda , Manhunt ), un actor care a devenit prezența japoneză de preferat pentru rolurile de răufăcător în cinematografia asiatică, de când a jucat în Ip Man din 2008.alături de Donnie Yen (în special, aceasta nu este nici prima sa producție coreeană, care a apărut și în The Battle: Roar to Victory din 2019 ).

Cu cel mai interesant aspect al narațiunii împins în fundal abia peste jumătatea timpului de rulare de 125 de minute, Yaksha: Ruthless Operations continuă pentru o mare parte din a doua jumătate, dar nu este suficient pentru a ascunde faptul că majoritatea personajelor sunt destul de mononotă și plictisitoare. De fapt, unul dintre cele mai interesante personaje, un agent nord-coreean interpretat de Jin Seo-yeon ( Believer , Love 911), care este implicat romantic cu Kyung-gu, i se acordă, de neiertat, o economie scurtă, până la punctul de a fi uitat de toate împreună în scenele finale. Narațiunea, din păcate, face un ocol în secvențe de acțiune în mare parte superficiale, în special schimburile de focuri lipsite de orice emoție reală și răsturnări previzibile ale intrigii. Acesta din urmă conține un personaj care s-a întors din morți care nu are niciun sens, chiar și atunci când este oferită o explicație, transformând o gaură a intrigii deja spectaculoasă într-o calamitate de mărimea unei doline.

Aproape că se simte ca și cum, la jumătatea drumului, regizorul Hyeon a primit o notă de la Netflix în care cere să facă Yaksha: Ruthless Operationsprimul dintr-o franciză intenționată, deoarece tonul se schimbă considerabil și nu neapărat în bine. Kyung-gu și Hae-soo împărtășesc o serie de ceea ce se simt a fi stânjeniți de pantofi în momentele de prieteni, în care își lasă deoparte diferențele și construiesc respectul reciproc obligatoriu. Mai rău, totuși, este o serie de scene ecranate dureros de verde ale echipei care participă la slujbele de zi cu zi (gândiți-vă la curățător de geamuri înalte, ghid turistic etc.) în întreaga lume, care joacă peste creditele finale. Kyung-gu îl sună pe Hae-soo, sfătuindu-l că există un răufăcător și mai josnic care a ieșit la iveală și va avea nevoie de ajutorul lui și al echipelor pentru a-l doborî, așa că este timpul să reunească gașca pentru ceea ce se presupune că va avea loc. devin Yaksha 2: Even More Ruthless Operations .

Înainte de toate acestea, totuși, avem un final care implică o livrare cu dronă care conține sute de șobolani aruncați în consulatul japonez, mai multe schimburi de focuri neremarcabile și confruntarea așteptată între Kyung-gu și Ikeuchi. Este un final de acțiune pe cifre care nu reușește să câștige nicio bunăvoință pentru a face ca predictibilitatea a ceea ce s-a întâmplat înainte să pară că ar merita să fie examinată, oferind în schimb o concluzie perfect acceptabilă, dar departe de a fi remarcabilă, dintr-o poveste care părea intenționată să ofere mult mai mult. .

După un început atât de promițător, este aproape dureros să urmărești Yaksha: Ruthless Operation trecând de la ceea ce pare a fi un thriller de spionaj decor chinezesc, la un film de acțiune generic și prea lung, cu ceea ce pare o coloană sonoră închiriată și o intriga plictisitoare. . Performanța lui Sol Kyung-gu asigură cel puțin că menține o fărâmă de respectabilitate și rămâne vizionabilă, dar aceasta rivalizează cu The Spy din 2013 în ceea ce privește testarea răbdării fanilor actorului. În cele din urmă , Yaksha: Ruthless Operations este unul dintre acele filme care îmi doream cu disperare să-mi placă – iubesc cinematograful coreean, iubesc filmele de acțiune și iubesc distribuția – dar oricât m-am străduit, pur și simplu nu am putut.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

2h 5m 2022 20 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • WaawRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar