XX (2017) online subtitrat

XX
XX (2017)

Patru filme de scurt metraj de groază care sunt direcționate și scrise de către femei. The Box, prima poveste din cele patru poveşti ale acestei antologii, ne duce în frumoasă perioadă a sărbătorilor Crăciunului, când Danny, împreună cu mama şi sora sa, se întorc cu metroul acasă de la cumpărături. Lângă Danny, stă un domn cu o cutie cadou în mâini, iar curiozitatea din Danny îl face să întrebe ce e în cutie.

Cu toate că fiecare segment are momentele sale, niciunul dintre ele nu este complet satisfăcător și doar unul dintre ele se apropie cu adevărat de atingerea țintei propuse. Poate exista o linie vagă în ceea ce privește îmbunătățirea rolurilor tradiționale feminine de mamă, soție și îngrijitoare, dar dacă „XX” încearcă să facă un fel de afirmație, nu face acest lucru cu multă claritate sau putere.

De fapt, interstițiile care servesc ca țesut conjunctiv înfiorător al filmului sunt cele mai bune părți ale tuturor. Opera operei de animație mexicană de stop-motion, Sofia Carrillo, prezintă imagini tulburătoare cu piese de păpuși care se deplasează singure într-un conac dărăpănat. Mâinile se târăsc în jur, ochii clipesc deschiși și închiși și molii flutură amenințător. În cele din urmă, este clar că nu au prea multe de-a face cu pantalonii scurți înșiși, dar sunt viu tactil și frumos înrăutățiți.

Începem cu „ The Box ” al regizorului Jovanka Vuckovic , bazată pe o nuvelă de Jack Ketchum. O mamă ( Natalie Brown ) își ia fiul cel mic ( Peter DaCunha ) și fiica ( Peyton Kennedy)) în Manhattan pentru o zi de distracție chiar înainte de Crăciun. În călătorie cu trenul acasă, băiatul aruncă o privire în interiorul unei cutii de cadouri strălucitoare, roșu pe care un coleg de pasageri îl ține; ceea ce vede în liniște îl uimește. Odată ce se întorc la idila lor suburbană, el refuză să mănânce, insistând politicos că nu îi este foame – dar orice îi mănâncă se răspândește încet în întreaga familie. Filmul lui Vuckovic este plin de spirit și plin de teamă și înfățișează brusc modalitățile prin care un soț și o soție pot fi în contradicție între ei cu privire la modul de a face față unei crize familiale. Dar „The Box” te lasă în cele din urmă agățat, în ciuda scrierii în narațiune a sentimentului evident al pierderii și confuziei mamei.

Următoarea este cea mai ciudată și mai ambițioasă dintre cele patru filme în contrastul cu tonuri. „ The Birthday Party ” de la Annie Clark – mai cunoscut sub numele de muzicianul St. Vincent – îl joacă pe drăguțul Melanie Lynskey, ca mamă plictisită pe nume Mary. Crede că a planificat petrecerea de naștere perfectă pentru fiica ei de 7 ani ( Sanai Victoria ). Însă ceva este clar, în ciuda naturii cochete și imaculate a căminului modern din mijlocul secolului Mariei. Dânsa ei de curăț ( Sheila Vand) o pune mai departe la marginea cu simpla ei prezență. Dar apoi, înrăutățind semnificativ situația, Mary își găsește soțul mort în studiul său, iar Clark îi interpretează totul la fel de farsă. În timp ce Mary sperie să ascundă trupul, Clark amplifică comedia întunecată în această situație suprarealistă, cu sperie de sărituri și cu propriul scor supraviețuitor. Este o viziune de coșmar asupra confortului casnic plin de vecini supărați și o utilizare neliniștitoare a mișcării lente. Dar, în timp ce este amuzant aici și acolo, nu face niciodată clicuri.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

1h 20m 2017 319 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • MixdropRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar