War Machine - Mașină de război (2017) online subtitrat

War Machine
War Machine – Mașină de război (2017)

Pelicula are un subiect incitant, legat de mecanismele ce declanșează și propagă necesitatea războiului din partea Statelor Unite. Descris ca „o comedie neagră”, proiectul se va axa într-o oarecare măsură pe activitatea generalului american Stanley McChrystal, a cărui prezență carismatică l-au transformat într-un superstar media pe perioada în care a condus forțele militare americane în Afganistan.

Bazat pe jurnalistul Michael Hastings „ The Operators: The Wild and Terrifying Inside Story of America’s War in Afghanistan ,“ Machine Machine ”spune povestea zilelor războiului din Afganistan după Barack ObamaAlegerile, când lumea abia aștepta să se încheie conflictul, dar oamenii de pe teren mai aveau încă un război de luptat. Scenariul lui Michod lucrează pentru a transmite confuzia completă care trebuie să fi dominat zilele în care Obama trimite trupele în Afganistan și îi spunea țării în același timp că războiul se va termina curând. Ce fel de mesaj ar putea să trimită soldaților, în special celor care tocmai au fost trimiși? Și cum ar putea face oamenii responsabili de planificarea de a câștiga un astfel de război atunci când parcă toți cei implicați voiau doar să plece?

Brad Pitt îl interpretează pe generalul Glen McMahon ca pe o caricatură macho crescută – este o reprezentație riscantă care a împărțit deja publicul care a văzut filmul la Cannes. În unele scene, se simte ca un stereotip larg, o asumare absurdistă a generalului de război hotărât, cu dinți grăbiți și maxilar pătrat. Acesta este un tip care răspunde la porecla „Glenimal”, o revenire către o altă eră de război într-o nouă eră în care în schimb o numim conflict. Când McMahon este solicitat să sfătuiască cum să procedeze în Afganistan, se speră că el va ghida practic extragerea trupelor din zonă. El mai cere încă 40.000. I s-a spus că „Nu ești aici pentru a câștiga, ești aici pentru a curăța mizeria”, dar McMahon nu a devenit soldat care să curețe. E un lider cu nicăieri care să conducă oamenii.

Michod încearcă să reproducă confuzia protagonistului său și impulsurile generale ale birocrației de război prin structura filmului său, care taie împreună momentele episodice în căutarea lui McMahon de validare și sprijin. În consecință, în timp ce există momente care funcționează cu adevărat – inclusiv un dezacord precoce cu un soldat interpretat de Keith Stanfield și o conversație în avion cu un costum interpretat de Alan Ruck- nu se leagă într-un mod coerent. Este o colecție disociată de scene mai mult decât un film, de parcă Michod și Pitt nu și-ar da seama complet ce poveste încercau să spună. Pe de o parte, există ceva aproape admirabil în ceea ce privește realizarea unui film frustrant despre o persoană și un timp frustrant și cred că unele dintre inconsecvențele tonale sunt concepute în mod intenționat pentru a transmite spectatorului această frustrare, dar creează o experiență dezamăgitoare în general. „Mașina de război” este unul dintre acele filme pe care așteptați să le începeți, să vă dați seama ce este, să începeți să faceți clic. Nu o face niciodată.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

2h 2m 2017 515 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • MixdropRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar