War for the Planet of the Apes - Planeta Maimuţelor: Războiul (2017) online subtitrat

War for the Planet of the Apes
War for the Planet of the Apes – Planeta Maimuţelor: Războiul (2017)

În filmul Planeta Maimuțelor: Războiul, al treilea capitol din cea mai recunoscută și apreciată franciză, Cesar și armata sa de maimuțe sunt forțate să intre într-un conflict mortal cu o armată de oameni condusă de un colonel nemilos. După ce maimuțele suferă pierderi inimaginabile, Cesar se luptă cu instinctul său întunecat și începe propria misiune de răzbunare. Cum această aventură îi aduce față în față, Cesar și colonelul luptă unul împotriva celuilalt determinând soarta ambelor specii și viitorul planetei.

După înflăcărarea traumatică care a servit drept piesa centrală pentru „ Zorii planetei maimuțelor ”, Cezar ( Andy Serkis ) și colegii săi de maimuță au devenit aproape legendari, animalele din pădure despre care vorbesc soldații cu tonuri înăbușite. Nimeni nu știe exact unde este Cezar sau care sunt planurile sale, deși aflăm relativ repede că accentul său principal este supraviețuirea. Este un aspect narativ interesant al acestor filme pe care Cezar pare că îl caută doar de multe ori, dar este atras din nou în conflict de ființe umane care refuză să permită coexistența cu o specie care poate fi superioară lor. Exact asta se întâmplă când un personaj cunoscut doar sub numele de The Colonel ( Woody Harrelson) atacă tabăra maimuțelor, omorând o parte din familia lui Cezar. Acum maimuța învață o altă emoție umană care duce adesea la tragedie: răzbunarea.

Cum se desfășoară de aici „Războiul pentru planeta maimuțelor” este relativ simplu, mai ales pentru genul adesea plin de complot din blockbusterul de vară. Unul dintre numeroasele elemente geniale ale scenariului de Mark Bomback & Matt Reeves este perspectiva sa forțată. În afară de acea secvență de deschidere, rămânem aproape în întregime doar cu Cezar, în timp ce își îndreaptă drumul către misterioasa bază umană cu alți câțiva simi și o fată mută pe care o găsesc pe drumul pe care îl numesc Nova ( Amiah Miller). Pentru secțiunea intermediară a filmului, „Războiul pentru planeta maimuțelor” amintește și de o rudă a filmului de război, prin faptul că începe să se simtă ca un occidental modern, un film de drum despre un grup de eroi care călăreau în oraș care a fost depășit de negre. Din nou, accentul este remarcabil. Zeci de alte filme ne-ar fi respins narativ înainte și înapoi între colonel și Cezar. Este mult mai puternic și mai ușor de identificat cu Cezar, deoarece suntem în călătorie cu el, știind doar ceea ce știe, dar presiunea de a readuce steaua umană înainte de marcarea de oră trebuie să fi fost ridicată. Este atât de isteț al lui Reeves, un mare regizor care a luat și decizii inteligente cu ultimul film din această serie și subestimat „ Let Me In ”, pentru a-l evita.

Reeves lucrează cu stăpânire aici prin toate elementele producției, dar cele două cele mai inteligente decizii ale sale ar fi fost să angajeze o pereche de persoane pe care nu le vei vedea în niciuna dintre reclame, dar care ajută cu adevărat să facă din acest film realizarea notabilă care este. Primul este cinematograful Michael Seresin , care îmbracă „Războiul” cu o paletă bogată de culori naturale, care sfidează ceea ce ne-am așteptat de la blockbusters. Celebrul cinematograf al filmelor precum „ Birdy ” , „ Angel Heart ” și „ Harry Potter and the Prisoner of Azkaban”Găsește o modalitate de a sublinia lumea naturală din jurul Cezarului și a tovarășilor săi în fiecare secvență. Este un film încărcat în mod inerent cu CGI și totuși imaginile la care mă gândesc atunci când îmi amintesc că sunt construite pe fundații de zăpadă, apă, copaci, etc. Al doilea îl aduce pe marele compozitor Michael Giacchino , care fără îndoială face cea mai bună lucrare a carierei sale aici, amintind atât de filmele de război, cât și de marile piese de blockbuster din anii ’70 -’80, cu compoziții care devin esențiale pentru succesul general al filmului. O cantitate uimitoare de „Război” este tăcută – mai mult decât orice blockbuster pe care mi-l amintesc – așa că scorul lui Giacchino devine la fel de important ca compozițiile pentru filmele pre-sonore în modul în care transmite emoția și chiar conflictele interne. Este fenomenal.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

2h 20m 2017 1.494 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • MixdropRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar