Train to Busan - Trenul de Busan (2016) online subtitrat

부산행
Train to Busan – Trenul de Busan (2016)

Seok-woo ( Gong Yoo ) este un muncitor divorțat. Locuiește cu mama sa și abia își petrece timpul cu fiica lui Su-an (Kim Su-an). Este atât de îndepărtat de ea încât îi cumpără un Nintendo Wii de ziua ei, ignorând că are deja unul și că el este cel care l-a cumpărat pentru Ziua Copilului. Pentru a compensa acest moment destul de incomod, el este de acord să-i ofere Su-an ceea ce își dorește cu adevărat – o excursie la casa mamei sale din Busan, la 280 de mile distanță. Este la doar o oră de mers cu trenul de Seul. Ce ar putea merge prost? Chiar și amenajarea este o frumusețe tematică, deoarece aceasta este mai mult decât o simplă călătorie cu trenul pentru Seok-woo și Su-an – este o călătorie în trecut pe măsură ce un tată încearcă să repare poduri și să repare ceea ce poate fi mort. Este un cadru perfect pentru un film cu zombie.

Înainte de a ajunge chiar la călătoria cu trenul dimineața devreme, Seok-woo și Su-an văd un convoi de vehicule de urgență îndreptat spre Seul. Când ajung la tren, Sang-ho își formează frumos distribuția de personaje, oferindu-ne bătăi cu dirijorii, o pereche de surori în vârstă, un soț și soția sa însărcinată, un om de afaceri obositor (o viziune despre Seok-woo într-un câteva decenii) și chiar o echipă de baseball. O femeie care în mod clar nu este bine urcă în tren chiar înainte de a pleca și la fel cum se întâmplă altceva deranjant, dar în general nevăzut, în stația de deasupra peronului. Înainte de a ști asta, femeia scoate jugularul unui dirijor, care devine imediat o mașină de ucidere similară. Aceștia sunt zombi din varietatea „28 de zile mai târziu” – rapid, concentrat și violent. Se reproduc ca un virus, transformând vagoane întregi ale trenului în mâncătoare de carne cu ochii morți în câteva secunde. Sunt câini furioși. Și ai crezut că naveta ta Metra este proastă.

Tensiunea claustrofobică a „Trenului spre Busan” se amplifică după o secvență strălucită în scenă într-o gară în care călătorii noștri supraviețuitori află că întreaga țară a suferit de creier. Ei descoperă că strigoii nu-și pot da seama de mânerele ușilor și sunt mai mult orbi, astfel încât tunelurile și liniile de vedere devin esențiale. Sang-ho își păstrează, de asemenea, comentariile sociale, oferindu-ne personaje care doresc să facă orice pentru a supraviețui și alții care vor face tot ce este necesar pentru a-i salva pe alții. La începutul filmului, Seok-woo îi spune fiicei sale: „Într-un moment ca acesta, ai grijă doar de tine însuți”, dar află că nu acesta este sfatul pe care ar trebui să-l trăim sau să-i transmitem copiilor noștri. Fără a strica nimic, supraviețuitorii „Trenului spre Busan” sunt atât de norocoși din cauza sacrificiului altora.

După prima oră aproape perfectă a „Trenului spre Busan”, filmul își încetinește progresul și face câteva opriri care se simt repetitive, dar călătoria se recuperează frumos pentru un final memorabil. L-ai putea numi „Trenul morților vii” sau „„ Snowpiercer ”cu zombi”. Indiferent cum îl numiți, dacă se joacă în orașul dvs. și v-ați distrat vreodată de un film cu zombie, este greu de crezut că nu ați fi distrat de acesta.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

1h 58m 2016 346 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • WaawRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar