Togo (2019) online subtitrat

Togo
Togo (2019)

„Togo” (care joacă acum pe Disney +) este o poveste inteligentă, făcută cu afecțiune despre un subdog și despre musherul său. „Inteligent”, deoarece arată câinele atât ca un cățel prea mic pentru mushing, cât și 12 ani mai târziu ca lider dovedit, dirijându-l pe maestrul său de sanie Seppala ( Willem Dafoe ) și alți câini într-o călătorie pentru a readuce în ser un mic. Orașul alaskan al copiilor morți. Și filmul este afectuos pentru că are acel sentiment de iubire de animale care lasă secvențe întregi să se sprijine de farmecele lui Togo, dar nu lasă în niciun caz câinele să facă toată treaba. Regizorul Ericson Core (anterior al remake-ului „Point Break”) îi pasă în mod clar de animalele sale și de filmarea lui.

Știm cu toții că Disney nu ar spune niciodată această poveste dacă s-ar încheia într-o catastrofă extremă. Dar acest context ajută la tensiunea „Togo”, întrucât este format din scurte răsăriri ale conflictului atât în ​​părțile sale din trecut, cât și din cele prezente, care sunt unite cu mesajul cristalizat de a nu renunța în fața adversității. În trecut, sunt pasaje mai ușoare și neplăcute din Togo care arată cum nu va înceta să se dovedească, chiar dacă este blocat într-un stilou (sau un hambar) de curmudgeonly Seppala, care ar prefera să scape de Togo decât să creadă potențialul său . („Sfântul Francisc de Assisi ar împușca acest câine”, spune Seppala, în timp ce cățelușul Togo sare și iese din cadru.) Urmărirea puștoaicului pufos, după aceea, să-și creeze și să-și rătăcească ieșirea din aceste mici provocări este la fel de gratuită și drăguță ca orice iubitor de câine. poate spera.

Însă, în prezent, Core prezintă câteva scene de sanie pentru câini cu adevărat palpitante, onorând aspectul de viață sau de moarte al unor oameni precum Seppala, care intră în necunoscut și au încredere în abilitățile câinilor lor pentru a-i duce la cea mai recentă casă rutieră. Terenul înzăpezit poate fi neobosit, a fost subliniat încă de la început cu o scenă înfăptuitoare care vede brusc Seppala și echipajul său de câini care se îndreaptă în mod involuntar spre marginea unei stânci. Și filmul are o scenă bravură mai târziu, cu Togo și echipajul răscolind pe un câmp de gheață care se rupe rapid – se simte prea aproape de moarte în cel mai bun mod și este un exemplu incredibil de când utilizarea ecranului verde îmbunătățește povestirea. De-a lungul acestor secvențe de acțiune slabă, „Togo” are o abilitate clară pentru divertismentul de prindere și eliberare.

Când puneți în scenă drama, aspectele adulților se dovedesc a fi puțin stângace. Seppala și soția sa Constance ( Julianne Nicholson ) sunt obișnuiți să creeze un tip de tensiune în cadrul unei căsnicii iubitoare – nu sunt de acord cu Togo, iar mai târziu nu sunt de acord cu Seppala în urma călătoriei periculoase – și totuși, în loc să facă mize cu inima, dialogul dintre teatru rău te va face să te întrebi, Cine vorbește așa? Dar Dafoe, a cărui prezență se poate simți la fel de mult ca un delicat ca prim-plan al unui câine drăguț, primește câteva momente bune – un punct culminant fiind un monolog pe care îl mormăie în timp ce câinii săi se potrivește pe gheață, făcându-l ca și cum ar fi fost un paragraf tăiat din concertul său anterior, „ Farul ”.

Dacă te uiți la „Togo” și colțurile cadrului par un pic mai neplăcute decât de obicei, acesta nu este tamponul tău Disney +, ci o alegere inspirată de la Core, care are rolul de cinematograf. „Togo” face adesea laturile imaginilor sale să pară moi și ajută filmul să obțină un aspect adecvat mult mai vechi (ca și cum ar fi filmat cu lentile mai vechi), dar, de asemenea, face ca povestea să se simtă direct spunându-ți exact ce să te concentrezi. pe. Indiferent dacă o scenă implică privirea feței învechite a lui Dafoe sau impresionanțele CGI impresionante pentru câinii săi care se grăbesc pe un teren mortal, este o alegere vizuală potrivită pentru experiența de streaming.

În ceea ce privește vedeta filmului, Togo. Este într-adevăr un băiat foarte bun și, ca orice animal de film care merită proiectul numit după ei, personajul Togo se simte format din mai mult decât doar ediții selecte și parteneri de scenă umană plini de spirit. Acești doi factori sunt capabili să facă ca câinele (atât în ​​trecut, cât și în prezent) să pară că reacționează cu adevărat la ceea ce spune Dafoe și își stabilește propriul arc. Togo este independent, persistent și chiar are un simț al umorului. Un pic din magia filmului din „Togo” este că nu are impresia de a privi un câine care execută acte curajoase, eroice, pentru că este ascultător, ci pentru că alege.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

1h 53m 2019 398 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • WaawRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar