Tigertail: O poveste de viață (2020) online subtitrat

Tigertail
Tigertail: O poveste de viață (2020)

Într-un interviu cu Vanity Fair , Alan Yang , cunoscut publicului din activitatea sa de scriitor / producător / actor în seriale atât de reușite precum „Parks and Recreation” și „Master of None”, a vorbit despre „Tigertail”, narațiunea sa debut în regie și scriitor. Filmul profund puternic și personal se bazează pe experiențele sale de copil al imigranților, precum și prin ceea ce a trecut tatăl său, venind la Bronx din Taiwan pentru a găsi oportunități. În interviu, Yang a declarat: „Tatăl meu a sărăcit și locuia într-o cameră din orez, și avea o mamă singură care avea trei băieți și lucra într-o fabrică de zahăr. Iar fiul său vorbește acum cu Vanity Fairdespre un film pe care l-a regizat. Asta este o generație! ” „Tigertail” surprinde lățimea și profunzimea uimitoare a acelei călătorii generaționale, concentrându-se pe încercările unui om de a se înțelege cu amintirile sale din copilărie, precum și încercarea de a înțelege (sau chiar a recunoaște) tot ce a pierdut. Această călătorie îl ajută să înțeleagă ce se întâmplă în momentul prezent.

Există puțină penibilă devreme, deoarece structura de back-and-back este stabilită, dar, având în vedere filmul în general, o astfel de critică sună ca un nitpick. (Și este.) Prima scenă a lui „Tigertail” declanșează stilul Terrence-Malick: un băiețel trece prin câmpuri de orez verzi-aurii, crezând că își vede mama în depărtare. Dar, după cum ne spune vocea bărbatului în vârstă, mama lui l-a părăsit cu bunicii, pentru a putea găsi un loc de muncă în oraș. Ea s-ar întoarce pentru el, a promis ea. Aparatul foto îl urmărește pe copilul mic în timp ce aleargă, mărginit pe toate părțile fluturând verde, strigând spre mirajul mamei sale. Acasă, bunica sa jignită îl ascunde într-un dulap atunci când soldații se afișează la ușa ei neanunțată. În căutarea „dizidenților”, ei îi reamintesc să vorbească mandarin – este „politica” acum. Întrucât este ilegal să rămână oriunde fără să te înregistrezi mai întâi, prezența nepotului ei îi pune în pericol pe toți. După aceea, băiețelul plânge că îi este dor de mama sa, iar bunica lui îl certă: „Fii puternic. Nu lăsa niciodată pe nimeni să te vadă plângând”.

Sfaturi bune în acel context particular, dar întinse pe parcursul unei vieți lungi și zbuciumate, același sfat îi prinde pe Pin-Jui ( Tzi Ma ) și îi prinde pe cei pe care îi iubește. Lucrul care l-a făcut un supraviețuitor ca un copil îl izolează mai târziu. (Acesta este unul dintre numeroasele puncte de vedere ale filmului). În calitate de bărbat în vârstă, urmărind că Angela ( Christine Ko ), originară din fiica sa americană, se luptă cu o despărțire, nu are habar cum să se raporteze la ea decât ca un tată sever. Are nevoie de ceva mai mult acum, are nevoie de mângâiere, nu de judecată. Nu poate da. Cei doi sunt total înstrăinați. Cum s-a ajuns la asta?

„Tigertail” plutește înainte și înapoi între prezent și trecut, un dispozitiv eficient care creează comparații, adesea dureroase, între speranțele lui Pin-Jiu de tânăr și dezamăgirile și greutățile anilor următori. Tânărul Pin-Jiu (Hong-Chi Lee) visează să ajungă în America: va câștiga mulți bani pentru a-și putea sprijini mama (Kuei-Mei Yang). Cei doi lucrează împreună într-o fabrică. Munca este grea. Mama și fiul sunt foarte apropiați. Noaptea, iese la un bar și dansează cu prietenul său din copilărie Yuan, melodiile pop taiwaneze de pe discografie vor deveni talismane importante pentru Pin-Jiu mai târziu în viață. Există o scenă frumoasă când cei doi tineri îndrăgostiți stau lângă râu noaptea, post-coitus, relaxați și prietenoși, cântând împreună „O ședință pe docul golfului” al lui Otis Redding. Aceasta’ o evocare perfectă a inocenței, bucuriei, iubirii tinere, speranței. Dar când șeful lui Pin-Jiu spune că va finanța mutarea lui Pin-Jiu în America, dar numai dacă Pin-Jiu se căsătorește cu fiica sa Zhenzhen (Kunjue Li ), pe care Pin-Jiu abia îl cunoaște, este o ofertă pe care tânărul pur și simplu nu o poate refuza. Dorința de a-și susține mama este prea puternică. El și noua sa soție se mută în Bronx, unde viața este confuză, haotică și singură. Tânărul cuplu căsătorit abia se cunoaște.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

1h 31m 2020 334 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • JetloadRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar