The Upside - Asistent de (ne)voie (2019) online subtitrat

The Upside
The Upside – Asistent de (ne)voie (2019)

Când a apărut „ The Intouchables ” în 2011, a fost un succes masiv în Franța natală. Comedia mulțumită de mulțime, bazată pe povestea adevărată a unui quadriplegic alb, înstărit și a fostului negru care a devenit îngrijitorul și prietenul său improbabil, a izbucnit tot felul de documente de box-office. Era clar urmărind în urmă că cineva, într-o zi, va lua acel film, îl va reface în engleză, îl va popula cu stele hollywoodiene și va încasa din nou această poveste de senzație.

A venit ziua aceea. Filmul este „The Upside”. Și cum probabil te aștepți – sau cel puțin așa cum mă așteptam – este o replică goală a materialului său sursă.

Regizorul Neil Burger („ Limitless ” , „ Divergent ”) a recreat scene specifice, imagini și glume din original, dar nu reușește niciodată să contureze același farmec viclean ca scriitorii și regizorii „Intouchables” Olivier Nakache și Eric Toledano . O glumă hitleristă care părea îndrăzneață pentru prima dată în jur se cade aici, de exemplu. Bryan Cranston și Kevin Hart le oferă totul pentru preluarea rolurilor lui Francois Cluzet și a extrem de carismatic Omar Sylocuite, dar nu se bucură niciodată de același fel de chimie (sau deloc, pentru asta). Și în timp ce filmul se desfășoară puțin peste două ore – iar Cranston și Hart sunt pe ecran aproape tot timpul, personajele lor sunt ceva mai mult decât concepte facile, legate de clișee antichizate și incomode despre relațiile de rasă.

A apela la direcția lui Burger la fel de muncitor ar fi o subestimare amabilă. Lucrând dintr-un scenariu de Jon Hartmere , întreaga încercare a lui Burger se simte de parcă ar fi pe un pilot automat, de parcă a fost creată printr-un kit de vopsea după numere. Există o scenă în care personajele lui Hart și Cranston fumează oală împreună ca mijloc de legătură și vindecare – da, acesta este nivelul de originalitate afișat aici – dar este ca și cum întregul film ar fi îmbrăcat într-o nuanță lentă, indusă de droguri. Nu există impuls, nu există impuls, ci doar niște confruntări socio-economice cu probleme standard, urmate de lecții de viață.

Hart joacă rolul unui New Yorker din stradă, numit Dell, care a ieșit în libertate condiționată după ce a făcut timp pentru o varietate de crime și are nevoie de un loc de muncă. Cel puțin, el trebuie să demonstreze că a căutat un loc de muncă colectând semnături de la potențiali angajatori. În timp ce se desfășoară cu jumătate de inimă în legătură cu acest proces, el se dă peste cap într-un lift care îl duce la penthouse-ul Park Avenue al omului de afaceri multimilionar Phillip (Cranston), care se află într-un scaun cu rotile după un accident care a alunecat și caută îngrijiri de 24 de ore. În mod clar, Dell nu este calificat pentru slujbă, dar Phillip îi place avantajul și atitudinea lui în comparație cu solicitanții mai politici și mai potriviți pe care i-a văzut și îl angajează la fața locului.

Ceea ce urmează este o serie neinspirată de situații de pește în afara apei în care Dell reacționează cu șoc și confuzie la lucruri precum opera și arta modernă. Între timp, Phillip este agitat la eforturile lui Dell de a-l expune la muzica R&B și la umorul rău. Cu timpul, totuși – alertă spoiler! – Dell va învăța să aprecieze lucrurile mai fine din viață, în timp ce Phillip va învăța să se dezleagă. (Spuneți ce veți face despre „ Cartea verde ”, prea simplistă , cel puțin a inversat rolurile rasiale din acest scenariu hăituit.) Calitățile care îi fac pe ambii acești actori atrăgători – energia cinetică a lui Hart, înțelepciunea lui Cranston – a fost diminuată până sunt aplatizate, apoi se împletesc într-o pastă blandă.

Înfipt în mijlocul tuturor acestor shenanigani lipsiți de seamă, este o Nicole Kidman nesocotită subutilizată ca asistent executiv și dezaprobator al lui Phillip, care are ochii asupra acelui Dell obraznic și caută în mod constant motivele pentru a-l concedia. Lui Kidman i se oferă exact o notă aici, iar faptul că nici măcar nu poate găsi nicio nuanță în acest personaj este o dovadă a cât de slab este scris toată lumea. În mod similar, Julianna Margulies se simte ca o gândire după aceea într-o subplotă pe jumătate coaptă ca un posibil interes de dragoste pentru Phillip. Și Aja Naomi King primește puțin mai mult decât să-l bâlbâie, întrucât fostul neglijat al lui Dell și mama fiului său studios (Jahi Di’Allo Winston).

Singurul dezavantaj este că acesta va fi probabil doar un aspect retrospectiv pentru toți cei implicați.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

2h 6m 2019 519 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • WaawRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar