The Two Popes - Cei doi papi (2019) online subtitrat

The Two Popes
The Two Popes – Cei doi papi (2019)

Papa și un cardinal iezuit se plimbă într-un parc. În timp ce se plimbau pe terenul casei papale de vară, cardinalul Jorge Bergoglio ( Jonathan Pryce ) încearcă să-și servească actele de demisie. Papa Benedict al XVI-lea ( Anthony Hopkins) fie ignoră cererea sa, fie o dezamăgește amuzant implicând Bergoglio într-o conversație despre diferențele lor personale. Papa este mult mai conservator, punând chiar problema dacă este potrivit ca iezuitul argentinian să participe la dansul național al țării sale, Tango. De asemenea, el face aluzie la o conversație prealabilă între cei doi în baia de la conclavul papal, unde nu au vorbit despre Alfa și Omega, ci despre ABBA. În timpul acestei secvențe, primul dintre mai multe fragmente scrise în mod clar în „Cei doi papi” de Netflix, unul primește o vibrație distinctă „Odd Couple” din duo. Aproape că mă așteptam la o piesă la celebra poveste de deschidere a emisiunii TV: „Poate doi bărbați catolici să împărtășească papalitatea fără să se înnebunească reciproc?”

Desigur, cei doi bărbați nu împărtășesc tronul Sfântului Petru; Demisia papei Benedict al XVI-lea l-a lăsat cu titlul de „papa emerit”, în timp ce Bergoglio este acum cunoscut sub numele de Papa Francisc , actualul papă. Ambele moșteniri conțin propoziții care conțin cuvintele „primul” și „primul de atunci” – Papa Francis este primul papă non-european din secolul al 8- lea și primul din America de Sud; predecesorul său este primul care își dă demisia din 1415. În loc să se bazeze pe aceste detalii istorice, scenaristul Anthony McCarten și regizorul Fernando Meirellesîn schimb, scene de artă care joacă cu umor ceea ce știm deja despre căile pe care cei doi bărbați le vor lua. Prima scenă de la moșia de vară este un pic de frustrare comică, pur și simplu pentru că știm că Bergoglio nu va fi niciodată semnat.

În esență, „The Two Papes”, cu două mâini, ar fi putut fi o aventură uscată, sombră, precum „ Frost / Nixon ” (ceea ce mi-a plăcut, apropo). Dar echipele creative de pe ambele părți ale aparatului de fotografiat proiectează un ton desprins, uneori fulgerător pe material, iar bucuria rezultată este infecțioasă. Meirelles, care a regizat un ritm rapid, jignitor, preia materiale serioase precum „ Orașul lui Dumnezeu ” și „ Constant Gardener”, Folosește mai multe atingeri stilistice care atrag atenția, dar nu distrag atenția. Opțiunile sale au o gamă largă de a folosi eficient cinematografia alb-neagră, în timp ce înfățișează trecutul papei Francisc în Argentina, până la apariția absurdă a coloanei sonore a cântecului „Dancing Queen”, care este atât o picătură de ac, cât și un callback. la un moment anterior din film. Scenariul lui McCarten îl are pe Papa Benedict al XVI-lea purtând un dispozitiv în stil FitBit care îl certă în mod constant să „continue”, iar dialogul său este un meci cărnos și dramatic pentru cei doi interpreți principali ai filmului.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

2h 5m 2019 624 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • JetloadRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar