The Society online subtitrat

IN DERULARE 1 Sezon - 10 Episoade
The Society

Netflix dramă adolescent a devenit aproape un gen în sine. Între ofertele de genul „Pe blocul meu”, „Educația sexuală”, „13 motive pentru care” și discurile de tip CW sindicate precum „Riverdale”, rețeaua de streaming a găsit o nișă solidă în explorarea vieții de zi cu zi a adolescenților, în tot ceea ce înflăcărează. , slava plina de spirit.

„ The Society ”, noua dramă convingătoare a Netflix din co-creatorul „Party of Five”, Christopher Keyser, ia o pungă cu trope pentru adolescenți și o amestecă cu „Lord of the Zies” și o doză vagă de intrigă supranaturală pentru o bună măsură. . Premisa sa reușește chiar să se gândească la ce să facă cu părinții, o considerație obișnuită a unor adolescenți la care unele emisiuni (cum ar fi „Riverdale”) răspund prin plierea generației mai în vârstă în acțiune la fel de mult ca și copiii lor schemați. „ Societatea ”, în schimb, îi alungă pe adulți cu totul – și, într-adevăr, oricine, în afară de adolescenții centrali, perioada.

La început, spectacolul pare o dramă tipică a liceului despre copiii populari, față de scârțâietori versus obrăznici. Însă, atunci când o excursie pe teren renunță la clasa superioară înapoi într-un facsimil abandonat al orașului pe care tocmai l-au părăsit, fără ieșire sau înăuntru, adolescenții din West Ham trebuie să-și dea seama cum să trăiască împreună fără să implodeze sub presiune. Și după panica inițială necesară partajării apocalipsei, atât personajele, cât și seriile, în sensul lor, iau această întrebare incredibil de serios. (Dacă nu aveți încredere în mine, aveți încredere în încrederea emisiunii pe camerele de mână dramatice.) Gândiți-vă „The 100”, dar în loc de delincvenți tineri care învață cum să funcționeze ca o comunitate, copiii bogați în mod prudent se flutură fără planurile Ivy League.

Un timp, ordinea socială existentă rămâne intactă. Președintele clasei Cassandra ( Rachel Keller , „Legiunea”) încearcă să preia conducerea în panică, declanșând un lanț de nesiguranțe din partea surorii sale mici Allie ( Kathryn Newton, „Big Little Lies”) și băiatul popular popular Harry (Alex Fitzalan). Jock-urile, unite în sacourile lor de tip letterman, se îmbină așa cum sunt obișnuite să facă. Nerduri prietenoși precum Gordie (José Julián), Becca (Gideon Adlon, „Blockers”) și Sam (Sean Berdy) încearcă să despacheteze logistica bizară a situației lor. Oamenii sociali Campbell (Toby Wallace) și Elle (Olivia DeJonge) gravitează unul față de celălalt, pentru a nu opta mai bine. În ciuda – sau poate datorită celor mai bune eforturi ale lor, încercările lor de a face o nouă ordine revoluționară ajung să pară o groază ca cea mai rigidă, mai heteronormativă în care au crescut.

Chiar cât „The Society” își învârte roțile – și cu 10 episoade care vizionează într-o oră solidă fiecare cuprinzând o distribuție întinsă, inevitabil o face – nu există multe alte emisiuni adolescente care dezbat de rutină avantajele capitalismului față de socialism sau democrație versus dictatură. Cu excepția unui salt de timp mai adânc în sezon, „Societatea” face rareori scurtături în timp ce adolescenții își dau seama ce înseamnă să construiești o comunitate de la început și ce înseamnă dinamica vechii lor lumi în această nouă.

O mare parte din cel mai bun material al seriei vine atunci când personajele trebuie să se confrunte cu privilegiul sau lipsa acestora. Harry, care obișnuia să aibă totul, se luptă să se adapteze pentru a-și împărți bunurile. Will (Jacques Colimon), un orfan mai sărac, îmbrățișează ocazia de a întemeia o ordine mai echitabilă. Iar unele dintre cele mai interesante și revelatoare momente provin din reacția la soluțiile agresive ale lui Cassandra, pragmatice, ale tuturor băieților nemulțumiți care își resentă puterea și influența asupra prietenelor lor. Pentru ei, cea mai mare amenințare nu este orice forță i-a adus în acest New Ham (întrebare pe care show-ul o distrează, dar nu este consumată în întregime de ea), ci o fată inteligentă cu îndrăzneală care să le spună ce să facă. Mai mult decât orice în cadrul emisiunii, explorarea acestei dinamici (pe care îmi place să o numesc „paradoxul Elizabeth Warren”) se simte urgent și în timp util.

Toate acestea sunt în întregime demne și fascinante pentru un spectacol ca acesta să te cufunde. Dar după ce am urmărit toată „Societatea” în 48 de ore – ceea ce, pentru inevitabilul aliniu al Netflix, este un lucru relativ ușor de făcut – nu eram aproape atât de investit în povestea mea cum ar fi trebuit. Puține dintre personaje se înregistrează ca fiind deosebit de convingătoare dincolo de liniile lor de jurnal; nici măcar saltul de timp menționat mai sus, de obicei un dispozitiv de povestire menit să zguduie lucrurile, face atât de mult pentru a schimba în mod semnificativ arcul particular al oricui.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

60m 2019 658 vizionari

Background

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!


 
Warning! This link is a trap for bad bots! Do not follow this link or you're IP adress will be banned from the site!