The Siege of Jadotville (2016) online subtitrat

The Siege of Jadotville
The Siege of Jadotville (2016)

1961, în Congo. The Siege of Jadotville 2016 film online gratis spune povestea adevarata a Comandantului Patrick Quinlan și batalionul său de 150 de soldați irlandezi ONU, asediat de 3.000 de soldați congolezi sub comanda de mercenari francezi și belgieni care lucrează pentru companiile miniere. Deoarece oamenii săi dispuneau de un armament uşor de infanterie, comandantul Quinlan hotărăşte să nu pornească încă ofensiva. Se întâlneşte cu ofiţerii statului Katanga cu scopul de a-i convinge că unica lor misiune este menţinerea păcii. Însa, în ciuda acestui fapt, atacurile încep pe data de 14 septembrie şi fac sute de victime.

Este anul 1961, premierul Patrice Lumumba a fost asasinat, iar războiul civil în statul african Katanga este sigur. Un grup de lucru al ONU supravegheat de secretarul general Dag Hammarskjold (Mikael Persbrandt) și de lacul său Conor Cruise O’Brien (Mark Strong) se pregătesc să lanseze o operațiune ofensivă numită cod operațiune Morthar, al cărei scop este de a da jos mercenarilor care s-au angajat. ei înșiși în locul lui Lumumba, Moise Tshombe (Danny Sapani). Prins la mijloc este comandantul irlandez / soțul devotat Pat Quinlan (Jamie Dornan) și batalionul său de menținători de pace, toți prinși în micul oraș Congo Jadotville și sub asediu de loialiștii lui Tshombe, conduși de francezul Rene Faulques (Guillaume Canet).

Este totul adevărat, sau o mare parte din asta este. Dar povara istoriei actuale cântărește noul film de război al lui Netflix, The Siege of Jadotville, la început. Un probabil personaj compozit numit Madame LaFontagne (Emmannuelle Seigner) acționează ca un fel de Expoziție Basilette, plimbându-se pe Quinlanul verde, dar tenace, prin politica tempestă a Congo-ului, în timp ce îi oferă privirile venite de-acolo pe care eroul nostru stoic refuză în mod rotund să se întâlnească. La urma urmei, are o soție iubitoare – jucată cu nuanțe complexe zero de Fiona Glascott (nu că scenariul numerelor lui Kevin Brodbin nu-i oferă nimic) – îl așteaptă înapoi acasă.

Nu există loc în această lume specială pentru ca femeile să fie altceva decât soții adorați sau tentative cinice, deși regizorul de prima dată Richie Smyth (co-ajutor al videoclipului U2 „The Fly”, oprit din Achtung Baby din 1991 ) dispune rapid. cu sexul opus pentru a se concentra asupra mărfurilor macho. O prelungire întărită între Quinlan și Faulques într-o bară de scufundare din Jadotville, fiecare care se înfășoară verbal pe cealaltă parte dintre coame de coniac, este preludiul cel mai dur. Apoi începe sângeroasa asedie promisă de titlu – și de-a lungul a aproape o oră, cu o întrerupere minimă -.

Este un spectacol impresionant, un fel de Saving Private Ryan Jr., în delimitarea clară atât a spațiului de luptă, cât și a personajelor cu tracțiune largă. (Există lunetistul as, loalentul loial, tipul cu ochelari.) Dornan arată în mod surprinzător că își croiește drum în jurul gloanțelor și ordonează lătratul cu atitudinea sadică pe care o aduce atât lui Christian Gray cât și The Fall. Iar filmul nu se scufundă niciodată într-un patriotism respingător, ceea ce ajută viața reală într-un anumit grad: Asediul de la Jadotville a fost dezavantajat ani de zile pentru a evita un dezastru de PR pentru ONU, iar soldații nu au fost oficial recunoscuți pentru serviciul lor până în 2005. Deci, există un sens că acesta este, în unele moduri, pasul culminant spre îndreptarea unei greșeli istorice.

Bunele intenții nu ne duc decât până acum, desigur. Ori de câte ori Smyth se îndepărtează de câmpul de luptă, filmul este pe un teren cutremurător, scenele aproape comice implicând un subordonat laș al lui Strong într-un punct real. (S-ar putea să fie la fel de mare echivalentul marelui guvern al Animalului lui Dean Wormer.) Scenele finale sunt, de asemenea, mult prea grăbite, condensând rezultatul asediului de la Jadotville în câteva fotografii rapide și o voce rapidă în grabă, care în mod esențial se reduce la „Am fost capturat. Atunci am fost eliberați! ” S-ar putea ca actualele noastre conflicte armate să fie rezolvate cu ușurință.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

1h 48m 2016 530 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • MixdropRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar