The Sea of Trees - Marea de copaci (2016) online subtitrat

The Sea of Trees
The Sea of Trees – Marea de copaci (2016)

Arthur Brennan (McConaughey), un profesor american, in conditiile unei crize personale, merge intr-o calatorie in Aokigahara, o padure misterioasa si foarte densa, cunoscuta sub numele de Marea de Copaci, aflata la poalele muntelui Fuji din Japonia, unde oamenii merg sa isi ia viata. In drumul sau spre padurea sinucigasilor, Arthur il intalneste pe Takumi Nakamura, un japonez de varsta mijlocie, care s-a ratacit, dupa ce a incercat sa se sinucida si a dat gres. Cei doi pornesc intr-o calatorie filozofic-spirituala, in care reflecteaza asupra vietii si care ii reconfirma lui Arthur dorinta nestramutata de a trai in continuare si de a-si regasi sentimentele de iubire fata de sotia sa Joan (Naomi Watts).

„Marea copacilor” folosește depresia, cancerul și sinuciderea ca dispozitive manipulatoare pentru a trage cordstrings-ul, în loc să ofere chiar și cea mai mică idee asupra condiției umane. Într-unul dintre filme, mai multe pasaje lugubre – și există mai multe – am început să consider cât de mult „Marea copacilor” încorporează teme și concepte ale altor filme mai bune ale lui Gus Van Sant. El a avut multă vreme fascinația cu lumea naturală, folosită eficient în filme precum „ Gerry ”; cu siguranță nu se teme de ceea ce s-ar putea numi ritm lent în lucrări precum „Ultimele zile”; și s-a confruntat cu depresia în mod repetat, în cea mai mare modă premiată cu „ Good Will Hunting.“ Poate de aceea, acest scenariu a apelat la el în primul rând, dar ar putea fi și motivul pentru care nu poate găsi o modalitate de a-i aduce ceva nou. El a fost aici înainte.

Arthur Brennan ( McConaughey) cumpără un bilet dus-întors către Tokyo. Nu aduce bagaje. Se duce direct la Aokigahara, o pădure de la baza Muntelui Fuji din Japonia, care este o locație atât de notorie pentru sinucidere, încât acesta este de fapt al doilea film despre el lansat anul acesta (după intrarea de groază „Pădurea” în ianuarie). Își lucrează în pădure, găsește o bordură pe care să stea, își scoate ochelarii și începe încet să ia medicamentul pe bază de rețetă pe care l-a adus cu el. Atunci se vede pe Takumi Nakamura (Watanabe), un alt om sinucigaș care acum pare să caute o cale de ieșire din pădure și înapoi la siguranță, dar a pierdut calea. Arthur vrea să-l ajute pe Takumi, iar unirea pare să le ofere din nou ambilor bărbați. Chiar dacă vor să moară, vor să se ajute reciproc. Să fii suicid nu schimbă bunătatea înnăscută a cuiva.

Din păcate, „Marea copacilor” nu este chiar interesată de filmul respectiv. În schimb, Van Sant și scenaristul Chris Sparlingflashback pentru a ne completa de ce Arthur Brennan se află aici în primul rând, făcând din „The Sea of ​​Trees” unul din acele filme oribile „explicator de sinucidere”, în care depresia cuiva este transformată într-un mister de rezolvat. Lipiți cu flashback-urile suficient de mult și veți ști de ce. Îl întâlnim pe Joan Brennan (Watts), nefericita soție a lui Arthur. Este o alcoolică funcțională, condusă mai adânc în sticlă de faptul că soțul ei a înșelat-o. Este, de asemenea, o caricatură oribilă, impregnată cu cât mai mult realism de Watts, dar pur și simplu un dispozitiv din scenariul lui Sparling. Ea este soția groaznică, care devine soția bolnavă atunci când ia un diagnostic de cancer. „Marea copacilor” este un film despre sinucidere, cancer și depresie care nu este interesat sincer de niciunul dintre ei. Ele sunt doar dispozitive pentru a ne duce la revelațiile actului al treilea.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

1h 50m 2016 561 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • MixdropRomana - HD
  • HqqRomana - HD
Informatie
Actori
  • Titlu original: The Sea of Trees
  • Data lansari: 27-04-2016
  • Genul: Drama
  • Regizori: Gus Van Sant
  • Evaluare: 0 votes
Background

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar