The Red Sea Diving Resort - Operation Brothers (2019) online subtitrat

The Red Sea Diving Resort
The Red Sea Diving Resort – Operation Brothers (2019)

Filmul, disponibil pe Netflix, spune adevărata poveste a unei îndrăznețe misiuni de salvare israeliene din anii 1980, Operation Brothers. Un grup de agenți Mossad sub acoperire au închiriat o stațiune pustie din Sudan, numită Satul de vacanță Arous, și a intrat pe refugiați evrei etiopieni prin ea și pe ambarcațiunile navale din Israel. Agenții au condus hotelul, salvând în același timp aproximativ 8.000 de oameni, potrivit revistei Time.

Cel puțin una dintre cele mai dramatice scene ale filmului s-a întâmplat de fapt: în timp ce agenții israelieni încărcau refugiați pe bărci de pe plajă, un convoi de soldați sudanezi a început să tragă asupra lor, crezând că sunt contrabandiști, potrivit Haaretz. Filmarile s-au oprit când – ca în film – unul dintre agenți a strigat la soldați pentru a opri tragerea asupra turiștilor pentru scufundări nocturne.

Este chestii palpitante. Rușinea este că alte părți ale „Red Sea Diving Resort” se simt previzibile și inautentice – și anume, majoritatea scenelor care implică israelienii, care vorbesc mai ales cu accente americane și folosesc în mare parte argoul american ca „fără rahat” sau „ce groapă. “ Kingsley, care se presupune că este și israelian, vorbește cu accent britanic și folosește cuvinte britanice, cum ar fi „capete”.

De asemenea, se îmbracă mult mai formal decât a făcut-o orice israelian auto-respectat în anii ’80. Israelul este renumit pentru standardele sale informale – gulere deschise, cămăși neatinse și altele asemenea, chiar la nunți și înmormântări. Kingsley este doar pe ecran purtând un costum sau un halat de baie din mătase.

Spectatorii care nu au locuit în Israel s-ar putea să nu observe aceste lucruri. Dar probabil că vor observa fluxul de linii clise. La un moment dat, există argumentul standard, aprins, între spionul veteran sensibil și tânărul renegat idealist, Ari (interpretat de Chris Evans, de renume „Căpitan America”). Într-un alt moment, încercând să convingă un spion să se alăture misiunii, Ari spune: „Dacă nu facem ceva, nimeni nu o va face”. Poate că este adevărat, dar totuși: gemete.

Filmul lovește și alte note neașteptate. Desigur, Ari are o căsătorie care se destramă. Desigur, el are un prieten reticent care, „Blues Brothers”, în stil, trebuie să se convingă să reintre în echipă. Desigur, Ari continuă să aibă probleme pentru încălcarea regulilor, dar oricum le încalcă. Desigur, cel rău este o caricatură a unui ofițer de armată nemiloasă dintr-un regim dictatorial. Desigur, filmul culmează cu un avion care decolează de pe pistă, deoarece este urmărit de vehicule blindate sudaneze (tuse, „Argo”, tuse). Desigur, americanii, în cele din urmă, ajută la salvarea zilei.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

2h 10m 2019 417 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • WaawRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar