The Other Me (2022) online subtitrat

The Other Me
The Other Me (2022)

Scriitor-regizor-producător georgian Giga Agladze a fost muzician, documentarist și director regional pentru Caucaz al Fundației David Lynch, axată pe Meditația Transcendentală. Cu toate acestea, niciunul dintre aceste lucruri nu are vreo influență evidentă sau nu are prea mult sens asupra lungmetrajului său de debut regizoral, în afară de faptul că Lynch este la bord ca producător executiv notabil.

Filmat în 2019, Tbilisi, cu o distribuție în mare parte britanică, „The Other Me” îl are pe Jim Sturgess ca un bărbat a cărui orbire bruscă este uneori literală, alteori metaforică, alteori ambele. Acesta este simptomatic al unui film care ia calea cea mai arbitrară posibilă către un eventual punct care se simte prost conectat cu majoritatea a ceea ce s-a întâmplat înainte. Distribuția sa luptă împotriva materialului cu puțină logică din lumea reală sau emoțională, încercările de elemente „suprareale” neinspirate atât conceptual, cât și estetic, aceasta este o greșeală ale cărei intenții sunt pe atât de tulbure, pe atât de nefericite. Gravitas Ventures se deschide pe 10 sau mai multe ecrane din SUA pe 4 februarie, simultan cu lansarea pe platformele digitale.

Lucrurile încep nepromițător cu acea castană îngrozită, scena în care un protagonist cu o aparentă dorință de moarte se îndreaptă maniac pe drumurile nocturne, în timp ce pasagerul său îngrozit țipă: „Conduceți mai încet! Esti nebun!” Tocmai ceea ce a declanșat acest incident, nu descoperim niciodată, dar următorul protagonist al lui Sturgess (numit Irakli în materiale publicitare, deși nu în film) este diagnosticat de un medic că își pierde vederea de la o boală fără nume pentru care nu există nici un tratament. Asta nu face decât să intensifice discordia cu soția sa (Antonia Campbell-Hughes, de asemenea, identificată doar în afara ecranului ca Nutsa), pe care o respinge în continuare, plângându-se apoi că nu este acolo pentru el.

După o astfel de scuipat, el adoarme într-un autobuz, trezindu-se la capătul traseului, în mediul rural. Acolo, el întâlnește o femeie misterioasă (Andreja Pejic), spunându-i: „Sunt barman, dar de fapt pasiunea mea este arhitectura”. Ea spune că crede în talentul lui. Acest lucru declanșează un joc avortat, după care gândește: „Nici măcar nu știu numele tău”. „Nu am un nume”, răspunde ea cu o față de poker care ar inspira uimire dacă Pejic ar avea alte expresii la îndemână.

Atracția lor cvasi-romantică devine o fixație pe măsură ce eroul nostru experimentează episoade crescânde de lipsă de vedere, amestecate cu halucinații în care oamenii poartă măști de petrecere costumată și picturile prind viață. Există flashback-uri din copilăria sa rurală, când a fost hărțuit de tatăl său (Jordi Molla) și de colegi. Petrece timp de ceartă iritant cu soția și cel mai bun partener (Michael Socha). Ultimii doi petrec, de asemenea, timp în relații slab dezvoltate unul cu celălalt și cu angajatorul ei ambasador al SUA (Orla Brady).

Probabil că trebuie să vedem personajul lui Sturgess ca pe un mare artist frustrat – dar nu îi vedem niciodată arta și nici măcar nu îi auzim ideile presupuse originale despre ea. Scene histrionice apar de nicăieri, ca atunci când femeia misterioasă aruncă o criză furioasă peste vechea geantă a mamei eroului (Rhona Mitra), sau se pare că nu își poate identifica vocea propriei iubite în camera alăturată. Chiar și singura secvență fantastică uimitoare din punct de vedere vizual, o viziune Sisyphean alb-negru, este răsfățată de mintea plictisitoare cu care trebuie să ni se spună că figurile ridică „greutatea tuturor suferințelor lor” pe un deal.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

1h 48m 2022 19 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • WaawRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar