The Old Guard - Vechea Gardă (2020) online subtitrat

The Old Guard
The Old Guard – Vechea Gardă (2020)

La fel cum Ryan Coogler a conceput „ Black Panther ” ca intrare în propriul său univers regizoriu, Gina Prince-Bythewood aruncă filmul său de supereroi Netflix, „The Old Guard”, în propria sa imagine stilistică. Regizorul „Dragoste și baschet”, „ Viața secretă a albinelor ” și „ Dincolo de lumini”Se bucură de scene în care personajele ei se trezesc în sentimentele lor și te invită să urci acolo cu ei. Acestea sunt câteva personaje introspective, un produs secundar al lor trăind de sute, poate mii de ani. De câteva ori, aparatul foto rămâne pe fețele lor în timp ce contemplă sau își amintește tristețea de a pierde pe cineva. Filmul stă răbdător cu aceste momente, punând același nivel de importanță personajelor și emoțiilor lor ca și acțiunii. O scenă a lui Andy ( Charlize Theron ) care savurează o bucată de baklava poartă aceeași greutate ca și o scenă a scăpării de un dușman cu un topor gigantic de luptă.

Andy este cel mai în vârstă membru al unei trupe de elită de oameni care par a fi nemuritori. Scena de deschidere prezintă un flash-forward către corpurile lor pline de gloanțe; Puțin mai târziu, îi vedem ridicându-se pe deplin vindecați după acest sacrificiu, scuipând gloanțele care le-au pătruns pe fețe în timp ce își coseau adversarii. Această echipă formată din patru urmează să fie alăturată de un al cincilea membru, Nil ( KiKi Layne ), o marină staționată în Afganistan, a cărei gât de fanta se vindecă brusc. Ea este, de asemenea, afectată de viziuni de coșmar ale altor membri ai echipei, o legătură psihică care, potrivit Booker ( Matthias Schoenaerts ), nu se oprește decât după ce s-au întâlnit cu toții. Până la apariția Nilului, Booker a fost cel mai tânăr membru al Gărzii, aderându-se în 1812.

De când „ Mad Max: Fury Road ” a consolidat capacitatea lui Theron de a-și suda abilitățile de actorie câștigătoare de Oscar pe corpurile războinicilor înverșunați care lovesc fundul, „Old Guard” ne tratează la o mare luptă plană între Nil și Andy. Cei doi își arată acreditările în luptă, în timp ce Andy oferă exemple groaznice de capacitatea Nilului de a se vindeca. Cu coafura împletită, naturală și coiful în stil Karen al lui Andy, bătălia lor se joacă ca un comentariu neintenționat și răzbunător la videoclipurile furioase „Pot să vorbesc cu un manager” plângând pe social media. Ceea ce se simte intenționat, cu toate acestea, este incluziunea inerentă prezentării nemuritorilor, atât în ​​flashback-uri, cât și în cronologia actuală. Sunt jucate de o varietate de rase diferite și nu se simte niciodată forțată sau pandind.

În plus față de observarea umanității eroilor săi, „Old Guard” folosește, de asemenea, panteia prințului Bythewood pentru gesturi grandioase, melodramatice, care nu ar trebui să funcționeze deloc și să se joace cu măiestrie. Gândiți-vă la Noni pe balconul respectiv din „Dincolo de lumini” sau Monica setând termenii jocului culminant în „Dragoste și baschet”. Aici, momentul apare între coechipierii lui Andy Nicolo ( Luca Marinelli ) și Joe ( Marwan Kenzari ). În virtutea nemuririi lor împărtășite, acești bărbați sunt împreună de sute de ani. Sunt iubitori ai căror „Întâlniți drăguți” au avut loc când se ucideau reciproc în timpul cruciadelor. După ce au fost prinși de minioniștii răufăcătorului nostru, răul tip farmaceutic, Merrick ( Harry Melling)), Îngrijorarea lui Joe pentru tovarășul său căzut este batjocorită cu intenția homofobă. „Este iubitul tău?” întreabă captorul său. Răspunsul lui Joe cu o declarație de dragoste la fel de înflăcărată, cât este de inimă, punând în rușine acel moment neplăcut al reprezentării LGBTQ în „ Avengers: Endgame ”.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

2h 4m 2020 774 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • WaawRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar