The Northman - Vikingul (2022) online subtitrat

The Northman
The Northman – Vikingul (2022)

Descrierea „The Northman” drept cel mai accesibil film al regizorului Robert Eggers este aproape de a induce în eroare. Lucrările anterioare ale regizorului – halucinațiile puritane din „ The Witch ” și fetișizarea dezolantă, de sirenă din „ The Lighthouse ” – au făcut schimb cu folclorul tradițional american macabru cu neconvenționali, neconvenționali. „The Northman” repetă cele mai bune instincte ale acelor filme, deși cu un efect mai mic. Cere publicului să deconstruiască valorile patriarhale dominatoare, eroismul masculin toxic și nebunia răzbunării atragând telespectatorii printr-un devotament extrem pentru onoarea familiei. Tipul de șoc psihologic al lui Eggers este mai îndrăzneț aici decât lucrările sale anterioare și puternic în explozii, dar abia dacă funcționează numai pe îndrăzneală.

ând Eggers a lansat pentru prima dată „The Witch”, marca lui de groază a fost considerată, în mod invers, drept „elevată”. Regizorul din New England a oferit spaimă de gen cu o bucurie proaspătă pentru sinistru care a împins posibilitățile sonore și vizuale ale angoasei supranaturale. Cu „The Northman”, Eggers folosește o estetică mai rafinată și emoții mai largi, jucate la o scară mai mare, cu interesele sale familiare pentru ciudățenia inerentă care străbate mitologia antică. Este povestea lui Amleth ( Alexander Skarsgård ), un prinț războinic viking uriaș și înfuriat, care caută răzbunare pentru un regat pierdut din Scandinavia. Publicul modern va cunoaște această legendă prin binecunoscuta sa adaptare în limba engleză, Hamlet, amintind de hotărârea lui Amleth, la fel de neiertat ca peisajul pedepsitor, de a-și recâștiga coroana uzurpată.

Totuși, aceasta nu este o călătorie prototipică a erouului plină cu un regal strălucitor. Amleth ocupă o epocă diferită, mai aspră, a uciderii sau a fi ucis, în care nicio onoare mai mare nu poate întâmpina un rege decât să moară de lamă. Tatăl său, regele Aurvandill ( Ethan Hawke ), proaspăt întors din război, rănit și rănit, venerează această realitate pregătindu-și tânărul fiu pentru eventualitatea vărsării de sânge: un ritual carnal care are loc într-o peșteră plină de fum, de altă lume, care implică o invocare mistică la strămoși conduși de Heimir cel Nebun (un Willem Dafoe dezorientat), prin care Amleth și Aurvandill urlă și strigă în patru picioare ca lupii. În lumea „The Northman” suntem cu toții doar niște animale turbiate care ocupă saci flăcși de piele umană. Singurele obligații pe care le avem sunt primare: să-și răzbunăm tatăl și să-și apărăm mama și regatul. Este un jurământ depus în mod similar de mama sa, Regina Gudrún ( Nicole Kidman ) și ignorat de unchiul său, impunătorul Fjölnir cu barbă neagră ( Claes Bang ), care, desigur, aduce o tragedie în viața tânărului Amleth ucigându-l pe tatăl său, forțându-l să țărmuri îndepărtate unde devine un războinic amar, legat de mușchi.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

2h 17m 2022 41 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - CAM
  • WaawRomana - CAM
  • HqqRomana - CAM

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar