The New World - Noua lume (2005) online subtitrat

The New World
The New World – Noua lume (2005)

A drama about explorer John Smith and the clash between Native Americans and English settlers in the 17th century.
Apreciat de criticii de film si nominalizat la Oscar, Lumea noua a legendarului regizor Terrence Malik, va poarta intr-o calatorie plina de aventura a carei actiune este plasata in tumultuoasele zile ale noii Americi.

Bazata pe o poveste adevarata, actiunea filmului este concentrata in jurul vietii frumoasei indiene Pocahontas (Q’Orianka Kilcher), indragostita de capitanul John Smith (Colin Farell).
Filmul descris ca „magnific si epic” (David AnsenNewsweekCinematography) marcheaza inceperea unei batalii pentru o noua natiune in care joaca si Cristopher Plummer alaturi de Christian Bale.

La fel ca filmele sale „ Days of Heaven ” și „ The Thin Red Line ”, „Lumea nouă” de Malick plasează natura în prim plan, în loc să o folosească ca fundal pitoresc ca alte povești. El folosește narațiunea de voce peste personajele principale pentru a spune povestea din punctele lor de vedere individuale. Îl auzim pe căpitanul John Smith descrie Pocahontas: „Ea i-a depășit pe ceilalți nu numai în frumusețe și proporție, ci și în spirit și în spirit. Și mai târziu, coloniul John Rolfe își amintește de prima sa întâlnire: „Când am văzut-o prima dată, a fost privită ca cineva rupt, pierdut”.

„Lumea nouă” este povestea lui Pocahontas, deși filmul nu o numește în mod intenționat niciodată cu niciun nume. Ea este podul dintre cele două popoare. Interpretată de o actriță în vârstă de 14 ani, pe nume Q’orianka Kilcher, fiind o tânără înaltă, gravă, plină de curiositate , nu se „îndrăgostește” de John Smith, așa cum o spun cărțile pentru copii, ci îi salvează viața – aruncând. ea însăși pe corpul său când este pe cale să fie ucisă din ordinul tatălui ei, șeful – din motive mult mai complexe. Filmul implică, mai degrabă decât spune, că este determinată de curiozitatea legată de acești vizitatori ciudați și de empatia cu situația lor de străini și de admirația pentru curajul neînsuflețit și nepoliticos al lui Smith. Dacă iubirea joacă mai târziu un rol, nu este iubirea romantică modernă, la fel ca o versiune pură instinctivă.

Și cu Smith ( Colin Farrell )? A-l vedea înseamnă a ști că știe carnea Londrei și a fost crescut fără să țină cont de femei. Este un producător de probleme, condamnat la moarte de către șeful de expediție, capitanul Newport ( Christopher Plummer ) pentru bâlbâieli mutante. Cu toate acestea, când îl vede pe Pocahontas, ea îi învață noi sentimente prin demnitatea și stranietatea ei. Există o scenă în care Pocahontas și Smith își învață reciproc cuvinte simple în propriile limbi, cuvinte pentru cer, ochi, buze, iar scena ar putea părea contrazisă, dar nu, pentru că o joacă cu un sentiment atât de tandru de descoperire.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

2h 15m 2005 830 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • WaawRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar