The Man Who Knew Infinity - Omul care a cunoscut infinitul (2016) online subtitrat

The Man Who Knew Infinity
The Man Who Knew Infinity – Omul care a cunoscut infinitul (2016)

The Man Who Knew Infinity Online Subtitrat este un film britanic biografic-dramă bazat pe cartea cu același nume publicată în anul 1991 de autorul Robert Kanigel. Protagonistul filmului este actorul Dev Patel, care îl interpretează pe Srinivasa Ramanujan, un matematician care după ce a crescut în sărăcie în Madras, India, reușește să fie admis la Universitatea Cambridge în timpul Primului Război Mondial. Sub îndrumarea profesorului său, G. H. Hardy (interpretat de Jeremy Irons), el devine un pionier al teoriilor matematice și unul dintre cei mai mari matematicieni ai secolului al XX-lea.

Acesta a fost cu siguranță cazul „ The Theory of Everything ” din 2014 , cu Eddie Redmayne în rolul său câștigător la Oscar ca astrofizician Stephen Hawking și cu „ The Imitation Game ” în același an, cu spectacolul nominalizat la Oscar de Benedict Cumberbatch la Războiul Mondial II Tabel de cod Alan Turing. Și, deși a fost în primul rând un produs al Silicon Valley, adăugați „ Steve Jobs ” din 2015 cu rolul lui Michael Fassbender, nominalizat la Oscar .

Acum sosește „The Man Who Knew Infinity”, care la suprafață pare o variație potențial bogată pe acest gen bazat pe factori inteligenti. Inovatorul de această dată este Srinivasa Ramanujan, un matematician indian autodidact, ale cărui contribuții la domeniu au fost considerate suficient de masive pentru a fi inspirat un doodle Google la 125 de ani de la nașterea sa din 2012. Ni se spune devreme că este „cel mai figură romantică din istoria recentă a matematicii ”, care este o facturare destul de mare pentru a fi la curent.

Detaliile din culisele lui Ramanujan au cu siguranță potențial cinematografic, inclusiv conflicte Est-Vest. Există o căsătorie aranjată cu un săpun cu o soție drăguță pe care abia o știa și o mamă posesivă. El a fost un devotat practicant al credinței sale hinduse și a văzut cunoștințele sale intuitive ca un dar dăruit de Dumnezeu. Și a mărturisit o dorință disperată de a-i permite abilității sale nesimțite de a face calcule aparent imposibile în capul său pentru a-și atinge din plin, navigând 6.000 de mile până la Trinity College din Cambridge, unde chiar arborele care ținea mărul căzut pe capul lui Sir Isaac Newton se află în curtea ierboasă.

Dar, în timp ce „Theory Everything” s-a bazat pe imagini inteligente pentru a emblematiza gândirea inovatoare a lui Hawking și „The Imitation Game” a avut acel proto-computer uriaș care făcând clic departe pentru a stabili ingeniozitatea lui Turing, există puțin mai mult decât puține ecuații și caiete scribite de transmis. ceea ce Ramanujan a prezentat lumii, înainte de a muri din tuberculoză la 32 de ani. Da, ceva denumit funcție de partiție este explicat pe termen lung. Dar de ce contează atât de mult și ce înseamnă în sens practic, nu aș putea spune.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

1h 48m 2016 469 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • MixdropRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar