The Man Standing Next (2020) online subtitrat

남산의 부장들
The Man Standing Next (2020)

Drama lui Min-ho Woo privește cum cei mai apropiați de un președinte sud-coreean decid să-l omoare.
O lecție de istorie cinematografică care va fi complet nouă pentru majoritatea americanilor lipsiți de legături cu Coreea, The Man Standing Next de Min-ho Woo observă cercul interior al președintelui sud-coreean Park Chung-hee în cele 40 de zile înainte de asasinarea sa pe 26 octombrie, 1979. Deși atingând o rețea de fidelitate, ambiție și agende ascunse, precum Car Car , filmul (o adaptare a cărții lui KHIA Chiefs a lui Kim Choong-Seek ) este, în general, mai puțin înrăutățitor decât ar putea sugera, doar că prinde viață în orele transpirate. ducând la această crimă. Mai convențional decât activitatea îndrăzneților autori sud-coreeni, care intră în cele din urmă în conștiința statului, poate beneficia totuși de o deschidere post- parazită la importurile din țară.

Cartea lui Kim a explorat importanța în această perioadă a KCIA, agenția de informații care a funcționat ca mâna dreaptă a președintelui Park (Lee Sung-min). (În afară de Park, personajele poveștii au fost oarecum fictive, cu nume diferite de omologii lor din lumea reală.) Directorul agenției a fost Kim Gyu-pyeong (Lee Byung-hun), care, precum predecesorul său, Park Yong-gak (Kwak Do-câștigat), fusese alături de președinte în armată înainte de a prelua puterea într-o lovitură de stat militară.

Până la sfârșitul anului 1979, el a fost conducătorul țării timp de 18 ani și chiar mulți dintre cei mai apropiați aliați ai săi – ca să nu mai vorbim de cetățenii protestanți – au crezut că a venit momentul să plece. Fostul director KCIA se află în SUA în timp ce începe povestea, folosind scandalul Koreagate ca o modalitate de a-și construi interesul pentru o memorie, Trădătorul Revoluției , care își denunță fostul tovarăș. Președintele o trimite pe Kim în state pentru a prelua manuscrisul și a se asigura că nu vede niciodată publicarea; se pare că nu ar deranja dacă autorul ar muri în acest proces. (În mai multe rânduri, președintele Park conferă unu-la-unu un lucru de încredere în legătură cu situații delicate și concluzionează cu: „Aveți sprijinul meu deplin. Faceți cum doriți.” Când asistentul face inevitabil ceva extrem, președintele pretinde că nu nu dați tacit comanda.)

În călătoria sa, Kim află ce știu spionii americani despre locul său de muncă. Se pare că există un bărbat de mister, numit cod „Iago”, care este mai aproape de președinte decât el – și care se ocupă de conturile bancare elvețiene care se presupun că se revașau cu câștiguri neobișnuite. Dacă Kim nu crezuse deja în secret că era timpul să se încheie această administrație, acum poate adăuga loialitatea jignită la punctele din acea parte a argumentului. Dar jucând rolul, Lee ne oferă puține informații despre ceea ce simte Kim. Actorul arată partea și are o seriozitate magnetică, dar este opac emoțional.

În Coreea de Sud, Kim se îndepărtează din ce în ce mai mult de Gwak (Hee-joon Lee), șeful de securitate fericit de declanșator, care se bazează tot mai mult de președinte. Cea mai mare parte a complotului filmului se referă la puterile asortate ale lui Gwak, dar o scenă care declanșează ultimul act rezumă lucrurile: Când Kim nu are de gând să oprească revoltele anti-parc din Busan, Gwak susține că este timpul să scoată tancurile, spunând explicit că nu va conta prea mult dacă trebuie să ucidă „un milion sau doi” de oameni pentru a stinge disidența. Când președintele este de acord, Kim știe ce are de făcut.

Deși scenariul ar fi fost înțelept să taie o parte din manevrele politice și să pună mai multe temeiuri pentru această ultimă zi – cine sunt acei bărbați pe care îi cheamă Kim atunci când decide să-l omoare pe președinte? – acumularea imediată la asasinat devine tensionată în mod corespunzător. Punerea în scenă și spectacolele nu exclud cu adevărat nici una dintre opiniile concurente ale asasinului din viața reală – a fost un patriot care a executat un dictator sau a reacționat pur și simplu la ambițiile personale frustrate? – deși imaginea se înclină spre poziția anterioară. Oricare ar fi motivele sale, uciderea nu a avut imediat efectul pe care l-ar fi putut aștepta: Mai rămân câteva cupe și o perioadă de lege marțială înainte ca Coreea de Sud să vadă stăpânirea democratică.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

1h 54m 2020 355 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • WaawRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar