The Limehouse Golem (2017) online subtitrat

The Limehouse Golem
The Limehouse Golem (2017)

Amplasată pe străzile neiertătoare și corupte ale Londrei Victoriene din 1880, povestea începe în sala de muzică barocă, grandioasă, unde cel mai renumit interpret al capitalei, Dan Leno (Douglas Booth), intră pe scenă. Spectaculosul actor interpretează un monolog, informând publicul despre soarta ciudată a unei tinere care înfrumusețase odată această scenă, draga prietenă Lizzie Cree (Olivia Cooke). Ea este acuzată de uciderea soțului ei, John Cree, dar bărbatul mort poate el însuși să fi fost un ucigaș în serie, vinovat de uciderile ciudate și brutale din vecinătate. O serie de crime înfiorătoare și sângeroase zdruncină comunitatea Limehouse. Atât de monstruoase și de nemiloase sunt aceste crime, încât presa pretinde că sunt operele lui „The Golem”, o creatură legendară din vremuri întunecate.

Moartea lui Lizzie pare inevitabilă, până când inspectorul detectiv John Kildare (Bill Nighy) este însărcinat cu cazul lui „Limehouse Golem”, un criminal în serie, care ucide victime nevinovate și neînsoțite, lăsând în urmă cadavre abia identificabile și semnătura sa distinctivă în sânge. Detectivul John Kildare  trebuie să abordeze aceste două cazuri, și să descopere lucruri despre viața ciudată a lui Elizabeth, despre relația ei cu colegul Dan Leno și despre convingerile localnicilor din Limehouse, că un monstru legendar, este vinovat pentru crimele înfiorătoare. Nimic nu este ceea ce pare, oricine poate fi suspect și toată lumea are un secret…

Povestea noastră începe destul de bine: inspectorul John Kildare ( Bill Nighy ) trebuie să rezolve o serie de morți de mare anvergură în cartierul limehouse asigurat din Londra. John, un polițist testat, care se presupune că nu este „genul care se căsătorește”, știe că, dacă nu reușește să rezolve cazul, departamentul său nu îl va sprijini. Cu toate acestea, el este obsedat de măcelul „Limehouse Golem” și legătura sa tangențială inițial cu cazul criminalului acuzat Lizzie Cree ( Olivia Cooke ), o vedetă teatrală aspirantă, care este acuzată că a jignit soțul / dramaturgul John Cree ( Sam Reid). John ascultă cu răbdare mărturia lui Lizzie printr-o serie de flashback-uri îndelungate și în mare parte neinspirate, și se luptă pentru a conecta intuitiv povestea ei plină de faimă în ascensiune cu o mână de omoruri aparent disparate.

Interesul lui John pentru Lizzie este esențial neclar, deoarece suntem determinați să credem că el nu are sentimente romantice pentru ea. Nu știm nimic despre John, decât identitatea sa perceptibilă, deoarece Goldman nu abordează niciodată zvonul și nici nu întruchipează personajul lui John într-un alt mod semnificativ. Nici partenerul lui John, schlubby, dar detectivul de pe pământ, George Flood ( Daniel Mays ), nu înțelege de ce John continuă să se întoarcă la celula închisorii lui Lizzie pentru a o asculta explicând de ce a vrut să joace rolul de inspirație penibilă al soțului ei recenzii muzicale, care se bazează implicit pe exploatarea sexului și violența. Ancheta lui John ar trebui, în acest sens, să dezvăluie ceva despre personajul său, sau doar preconcepțiile sale despre cine este Lizzie.

Dar producătorii „Golemului Limehouse” nu sunt preocupați de dezvoltarea personajelor sau de detaliile perioadei. În schimb, ei se concentrează miop pe nevoia lui John de a exclude suspecții, inclusiv, dintre toate personajele istorice, Karl Marx (un campie vesel Henry Goodman, care din fericire se află doar într-o scenă interminabilă). Johns aleargă în jurul Londrei, interogând personaje secundare ale căror defecte definitorii și excentricități le elimină imediat ca psihopați viabili. La urma urmei, prima regulă nerostită a misterelor de crimă cu baghete ieftine este aceea că un suspect nu mai merită luat în considerare odată ce vor deveni o țintă atât de evidentă încât eroii noștri îi suspectează. Cu excepția cazului în care creditele finale sunt pe punctul de a se derula, oricine se crede suspect ar trebui să fie presupus nevinovat. Aceasta este teoria „whodunnit ca truc magic” a ficțiunii crimei: misiunea directă este mai importantă decât orice altceva. Această abordare este, din păcate, un neajuns major în „The Limehouse Golem” întrucât adevăratul criminal poate fi identificat cu ușurință dacă spectatorii consideră care personaj major este singurul pe care Goldman și Medina îl solicită în mod activ pentru care avem încredere și rădăcină. Odată ce elimini previzibilul, oricine rămâne, oricât de trist, trebuie să fie vinovatul.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

1h 49m 2016 505 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • MixdropRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar