The Legend of Barney Thomson (2015) online subtitrat

The Legend of Barney Thomson
The Legend of Barney Thomson (2015)

Barney Thompson este un frizer ciudat și timid din Glasgow, care trăiește o viață mediocră și neinteresantă, dar acest lucru este pe cale să se schimbe dramatic atunci când este introdus în lumea grotească a criminalilor în serie…

Un frizer de tip trist devine un suspect al criminalului în serial din The Legend of Barney Thomson , o comedie întunecată din Glasgova, a eroului local Robert Carlyle . La 54 de ani, apreciatul actor Trainspotting și Full Monty face un debut regizoriu pe ecranul mare cu acest ansamblător intermitent de droll, dar nu posedă încă momentul și atingerea de care depind toate aceste farsă. Și în timp ce performanța centrală amuzant de Carlyle este solidă – susținută de turele care susțin zgomotul din partea Emma Thompson și Ray Winstone – perspectivele de box-office din Marea Britanie (unde a fost lansat de Icon pe 24 iulie) arată marginal pentru această coproducție canadiană.

Festivalurile de peste mări care doresc mulțumiri de seară târziu ar trebui totuși să-l verifice, în timp ce alte avantaje franțuzești vor fi, fără îndoială, culese prin expunerea pe ecran mic, având în vedere că mai mulți jucători – inclusiv Carlyle ( Stargate SGU ), Ashley Jensen ( Extras ) și Martin Compston ( Line of Duty) ) – au marcat un succes notabil la TV în ultimii ani. Într-adevăr, este ușor să-ți imaginezi Carlyle oferind în continuare aventuri de Thomson pentru formatul de vizionare acasă – la două decenii de la hitul său serial de polițist BBC, Hamish Macbeth – și nu există lipsuri de materiale potențiale, având în vedere că personajul apare în nu mai puțin de șapte romane ale autorului. Douglas Lindsay .

Scenariul lui Richard Cowan și al lui Colin McClaren – bazat pe primul din serial, The Long Midnight of Barney Thomson (1999) – vede că trăsnitoarea ușoară a fost înghițită de criza de la mijlocul vieții, când atinge vârsta de 50 de ani și este supusă o serie gradată, dar umilitoare, de demisiuni ale șefului său Wullie ( Stephen McCole)). În timp ce ideea nimănui de un Sweeney Todd, nemulțumirile îmbuteliate ale lui Thomson apar ocazional la suprafață – cu rezultate catastrofale în cele din urmă. Când accidental îl înjunghie pe Wullie cu moartea cu foarfecele în timpul unei scufundări, se confruntă cu acea afacere mereu complicată de eliminarea cadavrelor. Întorcându-se către mama sa Cemolina (Thompson) pentru asistență, disperatul Barney se încurcă rapid într-o rețea de dezvoltări din ce în ce mai macabre.

Așa cum se întâmplă adesea cu un astfel de tarif, întrucât cadavrele se îngrămădesc, astfel, plauzibilitatea se reduce și orice legătură concretă cu lumea reală. Aceasta nu este o problemă majoră aici, întrucât vedem în mod evident universul prin ochii lui Barney – povestește el ocazional, atingând o pasiune pentru occidentali care informează intermitent dispoziția și estetica imaginii. Suburbia sa grea din Bridgeton, deși aparent azi, există într-o perioadă ciudată, miasmică – în anumite conjuncturi parcă suntem la mijlocul anilor șaizeci sau chiar mai devreme. Reducerile coloanelor sonore sunt retro atmosferice; Ross Dempster e de proiectare și producție Urzeala tronurilor alumnus Fabian WagnerCinematografia pe ecran lat (care exagerează iluminarea iluminării uneori) se combină pentru a evoca spații trăite în mod convingător, dar într-un fel oarecare.

Cu siguranță, cu toate acestea, nu există nicio mențiune despre politică, religie sau fotbal – într-un oraș în care toți cei trei se întrepătrund notoriu în întreaga structură socială – și doi dintre cei mai în vârstă polițiști aflați în vizor, Superintendentul McManaman cu gură slabă (un joc Tom Courtenay , de la sine) jucând în mod conștient împotriva tipului) și inspectorul Holdall ( Ray Winstone)) sunt auditive și inconfundabile englezești. Scenariul oferă cel puțin un motiv trecător pentru transplantul lui Holdall la nord de graniță, iar subcurentul său puternic de dezgust de a fi blocat în ceea ce el se referă frecvent ca „gaură de rahat” culege dividende comice consistente. Acest rol („slab mare” sau „ticălos”) nu este tocmai o întindere pentru Winstone, dar îl locuiește cu un gravitas care crește un balast binevenit unui film care pândește din scenă în scenă fără să construiască niciodată mult zip sau impuls.

Și în timp ce turnarea Thompson, la doar doi ani a Carlyle senior este un joc de noroc , care ar fi putut cu ușurință părea artificiilor jumătate de scoțian Oscar câștigătorul este o revoltă ca grotescă Cemolina, un raucously larg-accentuate, lanț-fumat schemer resplendent în faux-ocelot. O desfigurare mai puțin drastică decât persoana ei Nanny McPhee , jeanșurile de la Thompson reprezintă un alt triumf pentru designerul de proteze Mark Coulier ( The Iron Lady, Rush, Coriolanus, Harry Potter , etc), în condițiile lucrării sale pe Tilda Swinton în The Grand Budapest Hotel. .

Thompson și Winstone se transformă în furaje de scena, iar un McCole, înfricoșat de lux, are o valoare excelentă în aparițiile sale extrem de trecătoare – dar săracul Jensen se află pe mare ca nemesis al lui Holdall în forță, în stilul ei de vaudeville, cu capul pe care șeful îl dă. departe de inexperiența regizorală a lui Carlyle. Un remarcat regizor care a luat și frâiele pe Stargate SGUSegmentul „Patogen”, Carlyle se luptă să facă față nu numai să-și asume două locuri de muncă proeminente în același film – ca regizor, el nu lasă mare parte dintr-un timbru distinctiv sau original – ci și alege să abordeze un gen care poate veterani relativi outfox. Carlyle și compania i-au citat pe frații Coen ca o influență-cheie asupra The Legend of Barney Thomson – ironic că Coens a venit o recoltă cu înjunghiul lor la barber- noir stilizat , The Man Who Theren’t There (2001), încă mai joasă – eliberarea brutală în acest secol.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

1h 36m 2015 308 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • MixdropRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar