The Laundromat (2019) online subtitrat

The Laundromat
The Laundromat (2019)

„Laundromat” a lui Steven Soderbergh este o dramă cu stele despre o problemă foarte complexă: modul în care sistemele moderne de protejare a bogăției au lăsat pe cei mai blândi de la moștenirea Pământului ca niciodată. Problema Panama Papers nu a atras niciodată destul de multă atenție în presă. Nu este destul de sexy să subliniezi cum 1% daune tuturor celorlalți din lume, deoarece ei evită legea și impozitele. De asemenea, nu ajută faptul că este o problemă incredibil de complicată, de genul care nu se pretează la pachetele de știri sau filme de noapte.

Acest lucru nu l-a oprit pe marele Scott Z. Burns (care este și la TIFF cu excelentul „Raport”), care colaborează din nou cu regizorul scenariilor sale pentru „ The Informant! , „” Contagion „și” Efecte secundare „pentru a spune o altă poveste de defecțiune corporativă cu un distribuit de listă A. Un ansamblu minunat, un regizor genial și un scenarist genial se reunesc pentru „The Laundromat”, film pe care l-au luat în mod clar foarte în serios, dar pe care nu și-au dat seama niciodată cum să-l distreze publicului. „Laundromat” va atrage numeroase comparații cu Adam McKayfilmele – nu sunt un fan al acestora, dar știe să facă subiectul uscat ușor de înțeles și de distractiv pentru publicul modern. Burns și Soderbergh nu au crăpat niciodată „Laundromat”, chiar dacă aici există elemente individuale de admirat.

Una dintre problemele cu „Laundromat” este reprezentată de puterea stelară, determină să creadă că Ellen Martin de Meryl Streep este protagonista acestei povești. Ea nu e. Ea este doar unul dintre mai multe personaje dintr-o structură episodică, concepută pentru a ilustra amploarea companiilor de shell și corupția care crește din bogăție. Este prima pe care o întâlnim, o femeie al cărei soț ( James Cromwell ) moare într-un accident de feribot. Proprietarii de feribot ( Robert Patrick și David Schwimmer ) descoperă că polița de asigurare pe care o aveau era o înșelătorie. A făcut parte dintr-un sistem de companii care, practic, nu există, traversat un artist de mare putere din Bahamas, interpretat de Jeffrey Wright. Și deci verificarea de decontare a lui Martin încheie o fracțiune din ceea ce ar fi trebuit dacă oamenii lacomi nu ar fi fost, bine, lacomi.

Ceea ce urmează sunt practic o serie de viniete cu privire la acoperirea internațională a companiilor de mariaj. În cea mai bună secvență a filmului, îl întâlnim pe Charles (Nono Anonzie), un bărbat foarte bogat, care se întâmplă doar să facă sex cu prietenul fiicei sale. Când casa sa de cărți amenință că se prăbușește, el folosește acțiunile purtătorilor ca capital, ilustrând modul în care oamenii acești bogați pot folosi companii și conturi imaginare ca arme. Un alt segment are rolul de Matthias Schoenaerts și detaliază cum eforturile pentru menținerea acestui sistem funcțional și subteran pot duce la moarte efectivă. Și prin toate acestea, doi avocați care sunt regii companiilor de marfuri – Jürgen Mossack ( Gary Oldman ) și Ramon Fonseca ( Antonio Banderas ) – izbucnesc al patrulea zid pentru a încerca să ne explice totul.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

1h 36m 2019 397 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • JetloadRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!


 
Warning! This link is a trap for bad bots! Do not follow this link or you're IP adress will be banned from the site!