The King (2019) online subtitrat

The King
The King (2019)

Mai devreme sau mai târziu, Timothée Chalamet trebuia să fie întronizat cu un rol plin de carne într-o epopee istorică. Printre cei mai interesanți actori ai generației sale, la 23 de ani, el aterizează pe pânza perfectă pentru a se căsători cu talentul său impozat pe scenă, gravitații sufletești și carisma incontestabilă a stelei de film din regizorul „Animal Kingdom”, David Michôd„Regele” este o abordare inteligentă modernă asupra lui Shakespeare, bazată pe „Henriad”. Este o imagine medievală expansivă, care ia libertăți sofisticate cu opera lui Bard, în mod expres cu ochii spre prezentarea istoriei și a lecțiilor sale contemporane într-o manieră accesibilă unui nou grup de vârstă. Și cine poate atrage acea mulțime mai bine decât tânărul Chalamet, cu o bază de fani mai dedicată? În calitate de prinț Hal, parțial, dar și orientat către pace Hal, care a devenit reticent regele Henric al V-lea al Angliei în 1413, Chalamet reușește să scoată ceva tânăr și matur, în egală măsură, completat cu o privire îngroșată și o tunsoare serioasă.

Dar înainte să se peripească și să devoreze de puterea sa moștenită și înainte de a ajunge faimoasa bătălie de la Agincourt, îl întâlnim în mod natural pe prințul Hal. Celebrul încuietori din partea mediană a lui Sporting Chalamet, Hal femeiește fără rezerve și se năpustește alături de prietenul său la fel de neclint și de mentorul de încredere Falstaff ( Joel Edgerton , de asemenea co-scriitor cu Michôd), un cavaler retrogradat, implicat acum în relații de scurtă durată în Eastcheap. Henric al IV-lea, nemilos, care războiește războiul ( Ben Mendelsohn, un temperament sever și rău), în mod intim intimidant) este încă la putere, deși nu se știe cât timp mai mult datorită stării sale de sănătate. Scenariul comun de la Edgerton și Michôd se aruncă cu tristețe prin acest pic, deși nu înainte să putem lua în calcul corpul pe un câmp de luptă masiv și să obținem o lovitură a nobilului neîncrezător Hotspur ( Tom Glynn-Carney ), cu care Hal s-ar fi împiedicat mai târziu, pe drumul regal pentru a deveni succesorul inevitabil al tatălui său. Se întâmplă pur și simplu într-o grabă nebună – înainte de a o cunoaște, Henric al IV-lea merge pe calea tuturor cărnii, iar frumosul său băiat a ajuns la jumătate de vârstă sub greutatea unei coroane strălucitoare.

„Regele” curge prin inima acestei ezitări, oferindu-ne o imagine clară a unui tânăr împărțit între responsabilitățile sale noi și credințele care se bazează pe pacifist. Făcând această versiune liniștită, diferită a lui Henry V, propria sa interpretare (în loc de, știți, o imitație slabă a performanței definitive a lui Sir Laurence Olivier ), Chalamet excelează să emită brusc prin ochi. Când are cuvinte de scut, ajută ca co-scribii să fi netezit semnificativ (deși respectuos) limbajul shakespearian pentru această parte a secolului XXI. Hal ar deveni doar tatăl său pe care l-a dezamăgit cândva (o întrebare existențială relevantă etern în centrul multor ședințe de terapie astăzi)? Poate avea încredere în cineva? Și ce-i cu acea minge condescendentă trimisă de Dauphinul Franței (o hilară, care fură scenaRobert Pattinson ) – ar putea într-adevăr să jignească așa cum i s-a recomandat?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

2h 20m 2019 393 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • JetloadRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar