The Jungle Book - Cartea junglei (2016) online subtitrat

The Jungle Book
The Jungle Book – Cartea junglei (2016)

Celebra colecție de povestiri a lui Rudyard Kipling are parte de o nouă ecranizare în regia lui Jon Favreau. Vom vedea cum micul Mowgli este crescut de lupoaica Raksha în junglă, devenind prieten la cataramă cu voiosul urs Baloo și precauta panteră neagră Bagheera. Pornit în căutarea familiei sale, Mowgli va trebui să-l înfrunte pe regele maimuțelor, pe înfometatul piton Kaa, dar și pe fiorosul tigru Shere Khan, spaima întregii jungle! Va reuși micul Mowgli să-și regăsească părinții?

Nu este exact să numiți această „Jungle Book” o versiune „live-action”, deoarece o mare parte a acesteia a fost generată pe un computer. Însă scenaristul Justin Marks , regizorul Jon Favreau și sutele lor de colaboratori fac astfel de distincții. Combinând imagini pe scară largă spectaculoase cu păduri pluviale, găuri de udare și temple care se prăbușesc, un cuplu de actori umani și mamifere realiste, păsări și reptile care totuși vorbesc, glumesc și chiar cântă în voci de celebritate, filmul își creează propriul spațiu de vis care pare la odată ilustrat și tactil. Este genul de film la care v-ați putea visa din greșeală după ce ați citit una dintre cărțile sursă ale lui Rudyard Kipling sau ați vizionat filmul Disney animat din 1967, ambele contribuind la ADN-ul creativ al acestuia.

Versiunea animată Disney a fost ultima funcție de desene animate supravegheată personal de Walt Disney, iar lansarea sa la un an de la moartea sa a marcat începutul unei perioade de rătăcire creativă pentru companie (deși alte caracteristici care au fost în curs de dezvoltare, majoritatea lipsite de strălucire, vor apărea în deceniul următor). Ca o mare parte din producțiile din anii ’60 și ’70, compania a fost relaxată până la un defect – o serie de piese redate frumos, în cea mai mare parte glumante, strânse împreună de melodii memorabile, inclusiv „The Bare Necessities”, „I Wanna Be Like You” și cântecul de seducție al pitonului „Încredere în mine” – dar totuși a făcut o impresie profundă în copiii anilor ’60 -’70, precum Favreau, în vârstă de 49 de ani. Această încarnare este o poveste mai simplă, care include doar două numere muzicale scurte, conform lui Hoyle, „The Bare Necessities” și „I Wanna Be Like You” – realizat de Sethi cu Murray și, respectiv, Walken. Religă o versiune mai lungă a cântecului maimuței și o versiune a cântecului-torță a „Trust in Me”, interpretată de Johansson, la secvența de credite finale de aproximativ șapte minute, care este atât de complex imaginat încât merită prețul biletului. de la sine. Alte numere, inclusiv cântecul de marș al elefanților și „That’s What Friends For For”, interpretate de un cvartet de coafură de vulturi cu vopsea, sunt MIA, probabil în interesul ritmului.

Mentionez toate acestea nu pentru ca consider lipsa de muzica a filmului un neajuns, ci pentru ca ofera cateva indicii despre cat de gratioasa aceasta „Cartea Junglei” jongleaza interesele concurente ale parintilor si copiilor. Din punct de vedere muzical, vizual și tonal, există suficiente noduri la versiunea din 1967 pentru a satisface tampoanele nostalgiei, dar nu atât de multe, încât filmul devine o reafecție glorificată. Poveștile lui Kipling sunt o influență mai puternică, până la scenele în care lupii, Mowgli și alte creaturi recită o versiune dezbrăcată din poezia lui Kipling „ Legea junglei ” („… Pentru puterea pachetului este Lupul / iar puterea Lupului este pachetul „). Și sunt înțelegeri la poveștile Tarzan ale lui Edgar Rice Burroughs și la adaptările magistrale ale ilustratorilor de benzi desenate Burne Hogarth, care par să fi influențat modul în care artiștii CGI-ului filmului redau copacii filmului: ca niște minuni gâfâite, ciocnite, răsucite de covrig, învelite de viță de vie, ridicându-se de pe podeaua pădurii.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

1h 46m 2016 1.175 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • MixdropRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar