The Irishman - Irlandezul: Asasinul mafiei (2019) online subtitrat

The Irishman
The Irishman – Irlandezul: Asasinul mafiei (2019)

Robert De Niro excelează pentru a juca personaje închise, de neatins – bărbați tari, care ar putea părea puțin plictisitori dacă îi întâlniți pentru prima dată, dar au vieți interioare pe care rareori îi lasă pe nimeni să vadă și sunt mistere pentru ei înșiși. De Niro a fost de 75 când a jucat încă una dintre acele personaje din Martin Scorsese lui ” Irlandezul“ , care se simte ca o însumare a unui subset bogat de cariera lunga lui De Niro. Adaptat de scenaristul Steve Zaillian ( «Lista lui Schindler») de la Charles Cartea lui Brandt I Heard You Paint Housesși, în trei ore și jumătate, filmul este o biografie alternativ tristă, violentă și amuzantă a lui Frank Sheeran, un veteran de luptă din cel de-al doilea război mondial care a devenit un atacant al Mafiei și apoi un lider al sindicatelor și care a avut o lungă prietenie, uneori plină de politic, cu liderul echipei Jimmy Hoffa ( Al Pacino ).

Te simți în fiecare an al lui De Niro în performanțele sale bântuitoare, precum și pe cei ai lui Pacino, Joe Pesci și Harvey Keitel , care sunt „în vârstă” pentru flashback-uri prin imagini generate de computer, precum și machiaj analogic și păr. De asemenea, simțiți anii în distribuția de susținere, în cea mai mare parte a tinerilor (inclusiv Bobby Cannavale , Kathrine Narducci , Stephanie Kurtzuba , Gary Basaraba și Stephen Grahamca șefi de bandă, soți și lideri de sindicat), care îmbătrânesc. Și îi simți în direcția lui Scorsese, care este mult mai contemplativă decât norma lui de film gangster (uneori la fel de meditativ ca imaginile sale religioase) și care se schimbă în mod apăsat între erori, folosind dialogul și voice-over-ul pentru a face salturile în timp.

Împușcăturile de deschidere alunecă printr-o casă de pensionare, găsindu-l pe Frank stând singur într-un scaun cu rotile. Este o prezență atât de stâncă, încât, din spate, arată ca și cum ar putea fi mort. Apoi camera se înconjoară pentru a-și dezvălui fața căptușită, ochii tulburi și părul alb. Începe să vorbească, iar declarațiile sale devin narațiunea filmului. Nu știm cui îi spune această poveste (este pentru noi, într-adevăr), dar încheierea unei jumătăți de oră – o imersiune în viața unui bărbat în vârstă, mai plină decât suntem obișnuiți să vedem în orice film american nu regizat de Clint Eastwood – ne oferă un cadru mai mult. Acesta este un film despre intersecția criminalității și a politicii, istoria mafiei și istoria Washingtonului, atingând ascensiunea lui Castro în Cuba, încercările CIA de a-l răsturna, John F. Kennedyasasinarea și războaiele de mob din anii ’60 -’70. Dar este vorba mai ales despre vârstă, pierdere, păcat, regret și cum te poți simți ca un obiect pasiv măturat de istorie, chiar dacă ai jucat un rol în conturarea acestuia.

Dacă povestea lui Sheeran despre viața sa este de încredere (și mulți istorici ai crimei avertizează că nu este așa), el a fost intim implicat într-o mână de momente esențiale din istoria americană. Și totuși am putea totuși să ne îndepărtăm de „ Irlandezul ”văzându-l ca pe o figură pasivă: Zelig sau Forrest Gump de gangsteri – din cauza modului în care spune povestea, aproape ca și cum ar fi negat ce a însemnat și ce spune despre el. Deși este capabil de violență mare și îl poate descoperi pe o notă de moment, Frank pare mai ales mulțumit să se așeze liniștit pe fundalul picturilor mintale ale lui Scorsese, în spatele bărbaților mai înalți și mai excentrici (în special Jimmy Hoffa, jucat cu spirit și gust de Pacino, în modul cu voce răgușită, strigătoare și strigătoare). Frank este mut și reactiv în cea mai mare parte și este extraordinar în a-și vorbi din punctele strânse, pretinzând că nu înțelege întrebările care i se pun. El vine în mai multe sarcini și locuri de muncă definitorii, pur și simplu, în virtutea faptului că este la locul potrivit sau întâlnește oamenii potriviți la momentul potrivit.i s- a întâmplat .

Acesta nu este neapărat un film fără probleme. Admirabil, așa cum este să vedem că Scorsese se angajează în scene de sine stătătoare, care se desfășoară adesea ca schițe de comedie deadpan, numeroasele digresiuni, minunate așa cum sunt, vin în detrimentul îmbrăcării pânzei. Și chiar la trei ore și jumătate, anumite aspecte se simt subnutriți. Jucători importanți ca Keitel (ca șef al crimei din Filadelfia, Angelo Bruno), Cannavale (ca Felix „Skinny Razor” DiTullio) și Ray Romano(în calitate de avocat Teamster Bill Bufalino, a cărui nuntă a fiicei sale oferă un pretext pentru ca Frank să facă o călătorie cu mașina care literalizează ideea vieții ca călătorie) toate se înregistrează ca prezențe vizuale și emoționale, mai ales atunci când le întâlnești pentru prima dată. Dar nu este întotdeauna ușor să înțelegem cine sunt ca oameni sau ce rol joacă în această narațiune pe lângă împărtășirea spațiului cu conducerea. (Pesci, care nu a acționat pe ecran de la filmul din 2010 al lui Taylor Hackford, ” Love Ranch „, face o impresie mult mai puternică în calitate de mentorul lui Frank, Russell Bufalino, șeful familiei de crime Bufalino, din nord-estul Pennsylvania, din Pennsylvania; este la fel de liniștit și controlat ca „ GoodFellas ”. Personajele ”și„ Cazinoul ”erau neobișnuite și volatile.)

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

3h 29m 2019 596 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • WaawRomana - HD
  • HqqRomana - HD
Informatie
Actori
Background

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar