The Intouchables - Invincibilii (2011) online subtitrat

Intouchables
The Intouchables – Invincibilii (2011)

S-ar putea să te gândești la „The Intouchables” ca un spinoff francez de „Driving Miss Daisy”, retitulat „Împingându-l pe domnul Philippe”. Un angajator bogat bogat își găsește viața îmbogățită de un om negru înțelept din ghețurile din Paris și ia lecții de muzică funky și de bucuriile marijuanei. Aceasta este o poveste care a fost relatată din când în când în filme și uneori performanțele depășesc condescendența formulării.

Filmul a fost un succes enorm în box-office în Franța, și într-adevăr, este ușor să se bucure. Philippe (Francois Cluzet) este un milionar care a fost paralizat de pe gât în ​​jos într-un accident de para-alunecare. Driss (Omar Sy) este un om aflat în închisoare pentru jaf, care solicită funcția de îngrijitor al lui Philippe numai pentru a putea fi respins și pentru a obține o semnătură în cererea sa de ajutor de șomaj. După ce Philippe intervievează un solicitant plictisitor de muncă după altul, începem să înțelegem că are nevoie nu doar de ajutor fizic, ci de cineva care să-l înveselească. Dăruirea neîncrezătoare a lui Driss este răcoritoare, iar Philippe îl uimește pe el și pe propriul său personal, oferindu-i slujba.

Filmul povestește despre o relație crescândă dintre acești doi bărbați plini de dragoste, bazată pe încrederea lui Driss că Philippe se va îmbunătăți dacă va scăpa de stilul său de viață și va preleva libertățile mai mari ale unui imigrant din Africa. S-ar putea să existe un anumit adevăr în această privință, dar educația lui Philippe se desfășoară într-o serie de clișeuri esențial insulte. Driss, vedeți, are ritm și suflet, și dacă numai Philippe poate absorbi ceva, el va fi un om mai fericit. El va fi în continuare un milionar francez, înconjurat de un personal de protecție, va fi în continuare paralizat, dar va fi mai fericit. De câte ori am văzut scena în care un pătrat susținut inhală oală pentru prima dată și un zâmbet se întinde încet pe fața lui?

„The Intouchables” are un element de adevăr pe care nu-l recunoaște niciodată. Rolul unui îngrijitor bun nu se limitează la ridicarea, îmbăierea, îngrijirea, îmbrăcarea, împingerea și furnizarea de medicamente. Pacientul se confruntă cu o realitate greu de acceptat: el a fost lipsit de tot ceea ce odinioară a luat de la sine, cum ar fi abilitatea simplă de a merge pe o încăpere. Un îngrijitor nu poate oferi acest lucru, dar poate oferi ceva mai valoros, companie. Soția lui Philippe a murit, fiica lui adolescentă este un băiețel și personalul său este preocupat de salariile și statutul lor. Driss vine dintr-o lume diferită.

Succesul filmului, în ciuda problemelor sale, crește direct din turnarea sa. Francois Cluzet, care acționează doar cu fața și vocea, comunică un sentiment grozav. Omar Sy este foarte prietenos și optimist. Mi-a amintit de imigrantul african interpretat de Souleymane Sy Savane în filmul „Goodbye Solo” al lui Ramin Bahrani – un film care a evitat capcanele care intră în „The Intouchables”.

Apelul unui film de genul acesta, și este perfect legitim, este că atunci când începem să simțim afecțiune pentru personaje, ceea ce îi face fericiți ne face fericiți. Prinse în fluxul evenimentelor, permitem multor ipoteze să treacă necontestate. Regizorii-regizori, Olivier Nakache și Eric Toledano, sunt dispuși cu bucurie să meargă pentru gaguri largi, iar stilul lor este ingratitor. Dar, la final, privindu-ne prin detaliile din prim plan, ceea ce ni se oferă este o reducere simplistă a stereotipurilor rasiale.

Așa sa întâmplat și în ceea ce privește „Conducerea domnișoarei Daisy”, dar a fost o imagine de epocă stabilită în sud la sfârșitul anilor 1940, cu personaje mai vechi care au fost modelate de vremurile lor. A fost o plauzibilitate acolo. „The Intouchables” este mai mult o fantezie liniștitoare.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

1h 53m 2011 1.609 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • WaawRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar