The Hunger Games - Jocurile foamei (2012) online subtitrat

The Hunger Games
The Hunger Games – Jocurile foamei (2012)

La fel ca multe povești de ficțiune științifică, „Jocurile foamei” prezintă un viitor pe care suntem invitați să-l citim ca o pildă pentru prezent. După ce națiunile existente din America de Nord sunt distruse de catastrofe, o civilizație numită Panem se ridică din ruine. Este condus de un vast Capitol bogat, inspirat de copertele nenumăratelor reviste de știință și înconjurat de 12 „districte” care sunt sateliți fără putere.

Pe măsură ce povestea se deschide, ritualul anual al Jocurilor Foamei începe; fiecare district trebuie să ofere un „tribut” unei tinere și bărbat, iar acești 24 de finaliști trebuie să lupte până la moarte într-o „arenă” împădurită, unde camerele ascunse surprind fiecare mișcare.

Aceasta rezultă într-o producție de televiziune care, aparent, ține vraja națiunii și păstrează conținutul cetățenilor. Doamna Link, profesoara mea de latină din liceu, va fi mândră că îmi amintesc una dintre frazele ei zilnice, „panem et circenses”, care rezuma formula romană pentru crearea unei populații docile: dă-le pâine și circuri. O viziune a Americii actuale este invocată, cetățenia sa a fost luată cu fast-food și distrasă de realitatea TV. Cum este de așteptat ca populația să accepte sacrificiul violent al 24 de vieți tinere pe an? Câți au murit în războaiele noastre recente?

Povestea se concentrează pe cele două tributuri din districtul 12 sărac de murdărie: Katniss Everdeen ( Jennifer Lawrence ) și Peeta Mellark ( Josh Hutcherson ). Fata de 16 ani vânează căprioarele cu arcul și săgeata pentru a-și hrăni familia; el poate fi mai hunkier, dar pare să nu se potrivească cu abilitățile de supraviețuire. Sunt ambele tipuri curat, All-Panem și, deși în cele din urmă, unul sau ambele li se cere să fie mort, romantismul este o posibilitate.

Spre deosebire de acești tineri sănătoși, clasa conducătoare din Capitol sunt decadenți efetați. Effie Trinket ( Elizabeth Banks ), îmbrăcată într-un costum gaudy și încărcată cu produse cosmetice înflăcărate, emite desenul anual al tributelor, iar națiunea cunoaște finaliștii într-un talk-show găzduit de Caesar Flickerman ( Stanley Tucci ), care sugerează ceea ce Donald Trump s-ar putea face cu părul său dacă ar avea suficient.

Executivul însărcinat este producătorul de jocuri, Seneca ( Wes Bentley ), care are o barbă proiectată atât de bizar încât Satana ar fi invidios. În fruntea societății se află președintele ( Donald Sutherland ), un barbat gri sagace care găzduiește gânduri profunde. În interviuri, Sutherland a egalat generația tânără cu stângacii și cu Ocupanții. Vechii oameni din Capitol sunt fără îndoială o oligarhie de dreapta. Prietenii mei conservatori, însă, îi echivalează pe tineri cu petrecerea ceaiului și pe bătrâni cu elitiști decadenți. „Jocurile foamei”, ca multe parabole, îți vor arăta exact ceea ce cauți în el.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

2h 22m 2012 479 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • MixdropRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar