The High Frontier (2016) online subtitrat

Na granicy
The High Frontier (2016)

După moartea fulgerătoare a mamei lor, frații Tomek și Janek împreună cu tatăl lor Mateusz, vor merge într-o călătorie în Munții Bieszczady. Lui Mateusz, fost polițist de frontieră, i se propune să se reîntoarcă la fostul loc de muncă, dar pentru a lua o decizie mai are nevoie de puțin timp de gândire. Ajunși la o cabană din inima munților cei trei vor fi obligați să facă față unei situații dificile în care un străin misterios le va pune viețile în pericol.

Înalta frontieră se deschide cu Janek (Bartosz Bielenia) care călătorește într-o bază poloneză abandonată, izolată în pustiul înghețat, împreună cu tatăl său de grăniceri Mateusz (Andrzej Chyra) și fratele mic Tomek (Kuba Henriksen) pentru o legătură de sex masculin.

Pe parcurs, Mateusz lovește un cerb, rănindu-l. El ordonă lui Janek să ucidă animalul, că omorul îl va face bărbat, așezând astfel motivul filmului, fiind un om mai presus de toate …

… ceea ce nu a rezolvat Mateusz, în condițiile în care Janek îl vede beat, șoptit, bântuit de greșelile trecute la scurt timp.

La bază, se întâlnesc cu Konrad (Marcin Dorocinski) care se poticnește prin pădure, atât de slab încât abia poate vorbi, deși menționează unii oameni pe care „i-a lăsat în urmă”. Aceasta fiind o țară traficantă de oameni și toate, și după ce a găsit o armă pe Konrad acum inconștient, Mateusz ia decizia iluminată de a-și lăsa fiii în pace cu contrabandistul, acum încătușat (sărac) într-un pat, pentru a investiga.

Astfel, urmează studiul bine pregătit al personajelor regizorului Wojciech Kasperski! Sau, aproape.

Konrad se trezește, își vorbește drumul din cătușe, apoi începe să acționeze nebun. Cu excepția cât de nuci este Konrad cu adevărat? El nu pare prea asasinat, în ciuda vocației sale. Aflăm de la el că polițiștii de frontieră – și, probabil, Mateusz – s-au implicat și în traficul de persoane.

Punctul culminant al filmului vine atunci când Konrad amenință să-l ucidă pe Tomek dacă Janek nu se predă la numărul de trei. Scena se joacă cu o surpriză subtilă, arătând straturi atente atât lui Janek cât și Konrad, dar filmul nu revizuiește niciodată momentul și toată lumea pare să uite că s-a întâmplat vreodată.

Dorocinski face tot posibilul cu un rol prost scris. Un thriller este la fel de bun ca ticălosul său, iar Konrad este cel mai bun atunci când amenință în liniște, aproape regretabil, făcându-ne astfel să-i reconsiderăm motivațiile.

Dar, la un moment dat, în timp ce făcea acest film (eventual în timpul unei rezolvări?) Kasperski a uitat că a fi ambiguu nu este același lucru ca a fi confuz.

Fără provocare, Konrad merge pe un nebun rău, amenințând chiar că va arde familia în viață. De ce, când cu doar cincisprezece minute mai devreme am văzut cât de conflictual era cu privire la uciderea nevinovaților, devine brusc un piromân însetat?

– Pentru că thrillers au nevoie de răufăcători nebuni! a strigat Kasperski, presupun, în timp ce filmați filmul, mult spre nemulțumirea echipajului.

Odată cu transformarea psihică a lui Konrad, Kasperski dezvăluie caracterizarea dezactivată care a făcut ca prima jumătate a filmului să fie solidă. Aflăm despre acești oameni prin micile lor momente, limbajul corpului lor în timpul tăcerilor tensionate. Apoi, după punctul culminant, obținem un wacko urlând despre cum va arde pe toți în viață.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

1h 38m 2016 576 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • MixdropRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!


 
Warning! This link is a trap for bad bots! Do not follow this link or you're IP adress will be banned from the site!