The Hero - Eroul (2017) online subtitrat

The Hero
The Hero – Eroul (2017)

Lee Hayden este o imensă icoană occidentală cu o voce de aur, dar cele mai bune performanțe ale sale au fost cu decenii în urmă. El își petrece zilele retrăind vechile sale glorii și fumând prea multă iarbă cu fostul său dealer, Jeremy, însă asta până când un diagnostic surprinzător îi aduce prioritățile în centrul atenției. Incapabil să spună cuiva despre acest lucru, mai ales familiei lui înstrăinate, Lee nu poate decât să mediteze singur, pe măsură ce niște vise tulburătoare, dar inspiraționale, îl bântuie. Lucrurile se schimbă atunci când o întâlnește pe Charlotte Dylan, o comediantă de stand-up, cu care începe o relație interesantă și controversată. Acum, confruntându-se cu un conflict emoțional profund, cu referire la o potențială revenire în carieră, chiar dacă moartea îl privește în față, în cele din urmă Lee trebuie să se împace cu ambele realități.

„Eroul” este încărcat de clișee despre natura vicleană a Hollywood-urilor, romanelor mai-decembrie și ultimele fotografii la fericire mai târziu în viață. Iar repetarea unei serii de imagini remușătoare, de vis din trecut, nu face nimic pentru a le crește înfăptuirea. Și totuși, simpla prezență a lui Elliott face filmul mai vizibil decât ar trebui să fie mai mult decât vă așteptați.

El joacă rolul lui Lee Hayden, o vedetă de film îmbătrânită, bolnavă, a cărei cea mai bună lucrare a fost într-un occidental apărut în urmă cu 40 de ani. El a călărit pe acel succes, din punct de vedere cultural și financiar, cu profituri diminuate de atunci. În aceste zile, el devine ca un artist de voce; când îl întâlnim pentru prima dată pe Lee, el se află într-un stand de înregistrare care repetă aceeași linie nebună despre sosul la grătar într-un microfon ad infinitum. Conștientizarea și jocul afectuos cu persoana din viața reală a lui Elliott este unul dintre farmecele sale principale, dar asta durează doar atât de mult timp.

Lee rămâne în principal în casa sa rustică din canionul Malibu, fumând buruieni și bea borbon. El are o relație cordială cu fosta sa soție (soția vieții reale a lui Elliott, Katharine Ross , minunată în doar câteva scene), dar este înstrăinat de fiica sa ( Krysten Ritter într-un rol subscris) și se luptă să se reconecteze cu ea.

Ocazional, Lee se încumetă să-l vadă pe singurul său prieten, Jeremy ( Nick Offerman ), un fost co-star al serialului TV, care se întâmplă să fie și traficantul său de droguri. În timpul uneia din acele vizite hazloase, Lee se întâlnește cu un alt client al lui Jeremy: Charlotte sexy, salbatică ( Laura Prepon ), cu care începe o romantică improbabilă. Și nici nu este puțin probabil, deoarece are jumătate de vârstă. (De asemenea, seamănă foarte mult cu fiica sa, pe care scenariul de la Haley și Marc Basch nu o menționează niciodată.) Nu este foarte mult acest personaj, așa că conexiunea lor nu are niciun sens. Este un comediant în picioare. Îi place poezia – pe care „Eroul” o conduce acasă prin faptul că Charlotte a citit lui Lee dintr-o carte de poezie. Și cam asta e.

Dar ceea ce Charlotte nu știe – ceea ce nimeni nu știe – este că Lee are cancer pancreatic și nu mai durează mult. Haley redă contemplarea lui Lee asupra mortalității sale ca pe o serie de retrasuri suprarealiste rolului său de semnătură – într-un film numit, în mod corespunzător, „Eroul”, dar cu steaua în starea lui actuală. La fel cum cifrele de susținere se simt mai degrabă ca concepte decât oameni efectivi, la fel și Lee este însuși. „Eroul” se bucură de succesul vechi de zeci de ani și regretul actual, dar omul din centrul său rămâne stoic și evaziv.

Drept urmare, filmul în ansamblu se simte ca un scurt metraj care a fost întins până la lungimea lungimii. Subploturi precum un videoclip viral accidental și plimbări lungi pe o plajă singură funcționează mai mult ca umplutură decât ca o declarație despre cultura noastră în general sau despre locul acestui bărbat în ea.

Elliott ne-ar putea vinde orice, sau bineînțeles – sos de grătar, orice altceva – doar arătându-ne și fiind elul său formidabil, glorios. Dar putea folosi niște materiale cu carne.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

1h 37m 2017 263 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • MixdropRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar