The Great Wall - Marele zid (2017) online subtitrat

The Great Wall
The Great Wall – Marele zid (2017)

Avându-l în distribuție pe superstarul internațional Matt Damon, și la direcția artistică pe unul din cei mai speciali stiliști vizuali ai momentului, Zhang Yimou (Hero, House of Flying Daggers), Marele Zid, produs de Legendary, este povestea unor forțe de elită care se luptă cu bravură pentru soarta omenirii, într-unul din cele mai legendare locuri din lume. Marele Zid îi mai are în distribuție pe Jing Tian, Pedro Pascal, Willem Dafoe și Andy Lau.

„Marele zid” co-produs chinez / american, co-produs ca o versiune a unui film chinezesc de la McDonald’s. Adevărat, atunci când Matt Damon cu mâinile pătrate combate monștrii extraterestre cot la cot cu soldații chinezi, filmul se simte uneori ca o epopee spectaculoasă cu acțiuni cu buget mare, cu un erou în stil occidental din epoca de aur. Însă producătorii „Marelui Zid” reușesc acolo unde mulți occidentali se tem să calce, și anume prin valorificarea, în mod ironic, a colectivismului dezinteresat, care a devenit o piatră de atingere culturală a cinematografiei chineze moderne. „Marele Zid” are probleme semnificative – și anume cu lipsa lui Damon și colaboratorul lui Pedro Pascal de chimie bromantă, dar principalul dintre recompense este capacitatea sa de a se căsători cu sensibilitățile sale estice și occidentale.

Damon și Pascal joacă, respectiv, William și Tovar, rătăcind mercenari europeni care sunt prinși de armata chineză a Ordinului Numește, la scurt timp după ce au ucis un misterios monstru verde. Monstrul, li se spune, este un „Tei Tao”, unul dintre hoardele de creaturi care atacă acum celebrul Mare Zid Chinez o dată la 60 de ani. William și Tovar sunt inițial nemulțumiți de situația considerabilă a Ordinului Nameless; vor să-și facă averea furând praf de armă de la gazdele lor și vânzând-o comercianților europeni. Dar, în cele din urmă, agendele lui William și Tovar se desprind după ce William devine sedus de controlul formal și de zelul dezinteresat care definește Ordinul fără nume.

Și cine nu ar fi impresionat? Ordinul Nameless marșează în jurul costumelor de armură colorate care vin în nuanțe de indigo, crimson și cerulean. Se lansează în fața inamicilor folosind scripete, cabluri de tip bungee, baloane cu aer cald, catapulte cu roci și multe săgeți. Fiecare mulțime filmată în acest film este remarcabilă, dar nu pentru că regizorul Zhang Yimou („Erou”, „ House of Flying Daggers””) și directorii săi asistenți știu să direcționeze extras. Dimpotrivă, fețele impasibile ale soldaților ordinului fără nume ne reamintesc că toți acești oameni, împreună, sunt remarcabili. În acest sens, scena în care William admite că a ucis un Tei Tao „singur”, fără ajutorul lui Tovar sau al colegilor săi de mercenari uciși, este o amintire semnificativă a ideologiei comunale a filmului: William, ca un singur nedisciplinat, trebuie să demonstreze că merită la fel de mult ca un soldat chinez dezinteresat.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

1h 43m 2016 1.199 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • MixdropRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar