The Founder - Fondatorul (2017) online subtitrat

The Founder
The Founder – Fondatorul (2017)

Filmul „Fondatorul” urmăreşte despre povestea adevărată a lui Ray Kroc (Michael Keaton), un agent de vânzări din Illinois, şi cum i-a cunoscut el pe Mac şi Dick McDonald (Nick Offerman şi John Carroll Lynch), care conduceau o afacere cu burgeri în California de Sud a anilor ’50. Impresionat de sistemul rapid de preparare a mâncării de la standul cu hamburgeri din San Bernardino, dar şi de mulţimea pe care o atrăgea, Kroc a întrezărit imediat un imens potenţial de francizare. El a găsit o modalitate de a ajunge într-o poziţie în care să poată obţine compania de la fraţii McDonald, creând un imperiu de miliarde de dolari. Şi aşa s-a născut McDonald’s.
„Fondatorul” este fascinat de eroul său, fondatorul lanțului McDonald, Ray Kroc ( Michael Keaton ), dar îngrozit de modul în care și-a construit imperiul. Acest tip de ambivalență este mare; de fapt este un semn distinctiv al dramei bune. Există însă prea multe momente în care „The Founder” devine o variantă de business-drama a acelei probleme de film de război identificată de Francois Truffaut : este greu să faci un film cu adevărat anti-război, deoarece războiul este inerent cinematografic, iar când îl arăți, oamenii oricum fii măturat în acțiune.

Vărsarea de sânge în drama de afaceri este (de obicei) figurativ, dar conflictul este încă palpitant, și astfel o mulțime de filme despre afaceri se termină cu problema filmului de război Truffaut. „ Glengarry Glen Ross ”, „ Wall Street ”, „Wolf of Wall Street”, „ Camera cazanelor ” și altele asemenea sunt pline de felul de oameni pe care ar traversa o cameră de evitat, totuși le auziți liniile citate de oamenii de afaceri și b-studenți ca texte de inspirație, probabil pentru că este mai distractiv să se identifice cu nenorocitul care face lucrurile decât oamenii care suferă de acțiunile sale. Ray Kroc este o versiune locală a Camerei de Comerț a lui Gordon Gekko. Keaton îl interpretează cu un astfel de focar de rază laser, încât chiar și atunci când filmul este îngrozit de manevrele umbroase ale lui Ray, încă se bazează pe fiecare cuvânt al său.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

1h 55m 2016 667 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • JetloadRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar