The Discovery - Descoperirea (2017) online subtitrat

The Discovery
The Discovery – Descoperirea (2017)

The Discovery este un thriller marca Netflix despre Thomas Harbor, cercetător, care afirmă că are dovada ştiinţifică a vieţii de apoi, Will, fiul lui, interpretat de Jason Segel, care nu e prea sigur de „descoperirea” tatălui lui, şi Isla, o tânără mai mult decât curioasă să afle ce este „dincolo”.

Prima scenă din „The Discovery” arată înregistrarea unui interviu cu Thomas Harbor ( Robert Redford ), un om de știință recluziv controversat, care a descoperit dovezi incontestabile ale vieții de după viață. Reporterul ( Mary Steenburgen ) încearcă să-l determine să vorbească în profunzime despre descoperirile sale. Starea de spirit este tensionată. Interviul se încheie brusc cu un eveniment brusc care îi șochează pe toți cei prezenți, uimind chiar și Harbour care părea de neplăcut. Deschiderea filmului stabilește instantaneu o stare de spirit: neliniștită, înțepată, solemnă. „The Discovery”, regizat de Charlie McDowell , nu susține această dispoziție. Întregul lucru se simte de parcă se întâmplă sub apă, sunet distorsionat, mișcări împiedicate. Multe se întâmplă, dar fără a-l inspira urgență.

În urma descoperirii lui Harbour, ratele de sinucidere cresc până la un nivel maxim. Oamenii pleacă în drumuri pentru a ajunge pe pământul promis din cealaltă parte. Este o criză asemănătoare cu ciuma, iar lumea se adaptează la noua sa normală, știrile dominate de sinucideri în masă, cu sincronizarea sinuciderilor în spațiile publice. Jason Segal îl joacă pe Will, unul dintre fiii lui Harbour (Redford), care are rezerve serioase cu privire la munca tatălui său. Într-o plimbare cu feribotul în zona îndepărtată unde lucrează tatăl său, Will stârnește o conversație cu singura altă persoană de pe barcă, o femeie agitată și agresivă, cu păr de platină, numită Isla ( Rooney Mara ). Dialogul lor – trăsnit, aleatoriu agresiv, adversar – este scris într-un mod care se presupune că ar arăta o chimie romantică potențială, dar în schimb se simte iritat.

Thomas Harbour a intrat într-o fortăreață, casa laboratorului său de oameni nebuni și o trupă devotată de acoliți, care au încercat să se sinucidă înainte de a fi atrași spre lumină (adică opera importantă a Portului). Acoliții poartă salopete potrivite. Will se confruntă cu fratele său Toby ( Jesse Plemons ) care fumează oală despre atmosfera cultă, dar Toby o perie. Tatăl lor face o muncă grozavă, iar Will trebuie să urce la bord.

Există elemente de nituire aici: dinamica membrilor cultului, supunerea lor la Harbour, „discuțiile pe care le ține”, meditațiile ghidate, experimentele din laborator. Riley Keough este foarte emoționantă ca unul dintre acoliți, o femeie cu o intensitate și o profunzime a sentimentului care îi fac scenele ulterioare atât de înspăimântătoare. Keough nu este suficient în „The Discovery”. Filmul își petrece cea mai mare parte a timpului încercând să creeze o romantică între Will și Isla, dar au o chimie atât de mică încât este greu să te concentrezi pe ceea ce se întâmplă între ei. Personajele rămân indistinse, conexiunea lor este delimitată, mută. Când vorbesc, se presupune că dialogul lor ar suna ca „banter”, dar este forțat. „Ești atât de enervant ”, exclamă Isla la un moment dat.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

1h 42m 2017 479 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • MixdropRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar