The Croods - Familia Crood (2013) online subtitrat

The Croods
The Croods – Familia Crood (2013)

Cel puțin, în anumite privințe, toți copiii sunt neandertalieni. Este marea provocare a părinților să civilizezi aceste creaturi uneori sălbatice, învățându-le limbaj, maniere și siguranță. Unele dintre cele mai dificile alegeri pe care părinții trebuie să le ia atunci când încercăm să încurajăm copiii să fie puternici, curajoși, independenți și aventuroși atunci când vine vorba de îndeplinirea obiectivelor în școală, sport și treburi, protejându-i în același timp de greșelile care ar putea fi dăunătoare sau chiar devastatoare.

Aceasta este ideea din spatele „The Croods”, filmul animat dulce despre o familie de peșteri preistorice. Dinamica familiei familiare este amuzant de exagerată în contextul paleolitic, unde cele mai de bază necesități necesită atenția tuturor cu normă întreagă. Personajele groase dezosate concepute de Carter Goodrich („ Mă disprețuitor ” , „Hotelul Transilvania”) ar putea argumenta, dar demonstrează forța legăturii lor în expedițiile de vânătoare / strângere.

Când această familie iese să ia micul dejun, ei chiar ies să ia micul dejun. Într-o cursă veselă coregrafiată pentru a obține mâncare, părinții Grug ( Nicolas Cage ) și Ugga ( Catherine Keener ), mama lui Ugga, Gran ( Cloris Leachman ), și cei trei copii ai lor lucrează perfect fără probleme undeva între dodgeball extrem, un curs de obstacole și un joc de rugby . Chiar și copilul fericit și sălbatic se alătură pentru o manevră crucială.

În afară de asta, rămân în interiorul unei peșteri reci, întunecate. Nici una dintre celelalte familii din comunitatea lor nu a supraviețuit, iar Grug este îngrozit de tot ce nu poate controla. Așa că își spune familiei că „curiozitatea este rea și orice este nou este rău”. Să-i ții pe toți în viață este slujba lui cu normă întreagă. „Nu vă temeți niciodată”, îi avertizează. „Frica ne ține în viață”.

„Nu voi face niciodată nimic nou sau diferit”, promite fiul Thunk ( Clark Duke ). Dar adolescenții rebeli se întorc înapoi până la părinții ocrotitori, iar Eep ( Emma Stone ) vrea să exploreze lumea din afara peșterii. Ceea ce Grug vede ca fiind sigur și sub control, Eep îl vede plictisitor și de modă veche.

Lumea aceea mai mare include un străin, un tip pe nume Guy ( Ryan Reynolds ). Are o mulțime de idei noi, cum ar fi unelte, pantofi, o „curea” (o maimuță cu fler teatral pentru a înflori) și „soare pentru copii” – foc. Eep vrea să afle mai multe. Și în curând Grug trebuie să facă schimbări, deoarece plăcile tectonice încep să se deplaseze sub el. A rămâne la fel nu mai este în siguranță. Familia trebuie să plece pentru a găsi un nou loc de locuit. Grug trebuie să învețe că, uneori, noul nu este rău. Și Eep trebuie să învețe valoarea a ceea ce are deja.

Copiii se vor distra mai mult decât neanderthalienii, a căror experiență a lumii este atât de limitată încât ei cred că focul poate fi stins de iarba uscată. Vor primi o lovitură de la Guy ca un proto-MacGyver care le arată tovarășilor săi de călătorie cum să folosească pietre, viță de vie, frunze – și strategie – pentru a prinde alimente și a se proteja de prădători. Pe măsură ce Grug și familia lui părăsesc casa lor stâncoasă, găsesc noi medii care sunt din ce în ce mai orbitoare, cu vederi imaginate spectaculos și vegetație superbă. Aceste imagini se potrivesc frumos cu mințile și spiritele deschise ale lui Grug și ale familiei sale.

În ciuda câtorva glume ale soacrei, „The Croods” arată foarte bine că, chiar înainte de a avea foc, familiile au înțeles cât de important era să ne prețuim și să ne protejăm reciproc. Eep ne reamintește că ceea ce s-ar putea simți ca obstinație și prostie în adolescență poate fi doar următorul pas în evoluția noastră.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

1h 38m 2013 493 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • WaawRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar