The Coldest Game - Un joc rece (2019) online subtitrat

The Coldest Game
The Coldest Game – Un joc rece (2019)

Octombrie 1962. SUA și URSS sunt în impas față de Criza rachetelor cubaneze. Joshua Mansky (Pullman) beat, dezgustat, își propune un bar din Brooklyn, departe de zilele sale de glorie în calitate de profesor de matematică și wunderkind de șah, când este abordat de o femeie mult mai clasificată decât în ​​comun, agentul american Eleanor Stone (Lotte Verbeek). După o vorbă mică, o răpește pe prof și îl duce la Varșovia.

Aici urmează să aibă loc un meci internațional de șah dintre SUA și Uniunea Sovietică, cu speranța că o anumită competiție politicoasă va difuza criza politică. Problema este că rușii se joacă deja murdari, iar maestrul american a fost ucis; de aici, Mansky, care este acum acuzat de preluarea campionului rus Alexander Gavrylov (Yevgeny Sidikhin) în timp ce a luat legătura cu un rus care se defectează cu intel care va ajuta propriul meci de șah al lui Kennedy peste Cuba.

Este o idee decentă să combini intriga spionului, criza istorică și temperamentul renumit al elitei de șah; și, desigur, acest lucru îmi aduce în minte competiția dintre Bobby Fisher și Boris Spassky din 1972, considerată ea însăși ca o ciocnire de adversarii Războiului Rece. Totuși, scenariul lui Kosmicki și Marcel Sawicki pune în mare parte acel potențial. „Acesta este tipul pe care vrei să câștigi Războiul Rece pentru noi?” gâdilă pe atașatul american Donald Novak (Corey Johnson) când și-a văzut oaspetele reticent în interiorul unei cutii de sticlă care arată ca și cum ar fi fost construit pentru a adăposti Hannibal Lector. „Plan B: avem nevoie să fii patriot”.

Meciurile de șah sunt o afacere plictisită, prezentată fără logică sau tensiune, lăsând-o pe Pullman să ofere grimase în afara raftului și priviri cu ochi pâlpâi în timp ce el și Sidikhin se mișcă. În încercarea sa de a-l zădărnici pe americanul, generalul rus Krutov (Aleksey Serebryakov) îi primește pe minioniștii să-l gâfâie cu băutură, înainte de a-și da seama că Mansky este în cea mai bună măsură atunci când este absolut plictisit. Apoi încearcă să-l refuze, neștiind talentul unui alcoolic pentru a-și reface minibarul; după aceea se angajează un hipnotist, care poate fi nadirul filmului.

În opinia sa, Pullman (completând în scurt timp pentru un William Hurt rănit) își oferă oportunitățile pentru o muncă bună oriunde poate, în special atunci când a fost asociat cu apreciatul actor polonez Robert Wieckiewicz ( Walesa: Omul speranței , în întuneric ) ca Alfred Slega , directorul general al Palatului, care îi ascunde în secret pe ruși și se împrietenește cu maestrul de șah. Benderul clandestin al perechii departe de mintea lor, în timpul căreia Slega povestește experiențele sale amare de război, este deosebit de eficient. Iar Pullman răspunde găsind umanitatea și fibra morală a personajului său.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

1h 43m 2019 294 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • JetloadRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar