The Banker (2020) online subtitrat

The Banker
The Banker (2020)

În „The Banker”, lupta pentru drepturile civile are loc în urma faptelor funciare și a proprietății de locuințe, iar arma principală este capitalul care este controlat în mare parte de oameni albi. Motivat să străpungă piața de locuințe, să redimineze politicile și discriminarea, Bernard Garrett ( Anthony Mackie ) se bazează pe interesele copilăriei sale pe piețe pentru a-și începe propria afacere în Los Angeles alături de soția sa, Eunice ( Nia Long ) și fiul lor. Prin intermediul unuia dintre vechii prieteni ai Eunice, proprietarul boieros al clubului Joe Morris ( Samuel L. Jackson ), Garrett și Morris devin parteneri improbabili în desregregarea insulei metropole, dar sunt doar atât de multe lucruri pe care le pot face ca bărbații negri care se confruntă cu rasismul. Îl angajează pe Matt Steiner ( Nicholas Hoult), un om alb din clasa muncitoare și îl antrenează să fie calul troian al lor surogat pentru a intra în spațiile în care altfel nu puteau intra. Grupul se pornește într-o schemă radicală din culise pentru a reduce discriminarea în locuințe și bănci.

Regizat de George Nolfi , „The Banker” este o poveste relativ necunoscută spusă într-un mod foarte familiar. Co-scriitorii Nolfi, Niceole Levy, David Lewis Smith și Stan Younger lucrează scenariul pentru a atinge acele batai biopice de care am ajuns să cunoaștem și să iubim – și într-o anumită măsură, ne obținem. Cinematograful Charlotte Bruus Christensenadaugă cu atenție o ușoară tentă de sepia pentru ca fotografiile să arate îmbătrânite. Există un mare moment plictisitor în care Bernard ajunge să se ridice pe o bancă plină de judecători pentru a decripta rasismul sistemic și opresiunea. Există un altul în care personajele se adună pentru a spune ceva imposibil, dar oricum o fac. Există multe scene dramatice care se joacă pe mâinile îndoite și privirile pupa. Nu este că aceste momente sunt proaste în sine, ci este că multe, multe filme au folosit aceleași povești emoționale pentru a câștiga public înainte.

Într-un anumit sens, „The Banker” încearcă să facă ceea ce „ Cifrele ascunse ” a realizat acum câțiva ani. În loc să recreeze viața unor nume proeminente din cărțile de istorie, cum ar fi „ Selma ” și „Loving”, ea descoperă numele americanilor negri de zi cu zi care au încercat să sfideze șansele din propriile lor lumi, ca și în cazul inginerilor din „Figurile ascunse”. Dar, spre deosebire de „Figurile ascunse”, „Bankerul” nu trebuie să creeze un personaj alb simpatic pentru a rupe fluxul monoton al rasistilor de pe ecran. În schimb, relația de lucru a lui Bernard și Joe cu Matt se dublează ca un comentariu despre cum chiar și aliații pot eșua în ciuda celor mai bune intenții ale lor.

Cu toate că Mackie atinge semnul jucând Bernard, fără sens, înfocat, Bernard, filmul nu-i permite o mulțime de distanțe dincolo de intermiterea unor furii ocazionale. Din fericire, co-starul său Jackson animă fiecare scenă cu caracterul său nepoliticos, un om de afaceri subestimat la propriu și al cărui tratament de Bernard deschide ușor probleme de clasă socio-economică în comunitatea Neagră. Cu influența adăugată a lui Matt, care trebuie să învețe cum să se comporte și să se prezinte ca un om bogat din Coasta de Est, există o privire mai profundă asupra modului în care se află factorii de clasă în lumea afacerilor. Din nefericire, Eunice este oarecum un personaj cu o notă, susține cu dragoste și uneori implicat în schema bărbaților, dar tratat foarte mult ca un personaj accesoriu pentru a arăta ansamblurile perioadei designerului de costume Aieisha Li .

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

2h 0m 2020 266 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • JetloadRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar