The Assignment - Atribuirea (2016) online subtitrat

The Assignment
The Assignment – Atribuirea (2016)

Filmul urmărește povestea de răzbunare a unui asasin plătit, care suferă o schimbare involuntară de sex, în mâinile unui doctor nebun. Într-o lume unde transsexualitatea este acum un fapt acceptat de viață, Frank este un exemplu în care aceasta nu este nici facultativă, nici dorită. Atunci când asasinul Frank Kitchen îl ucide pe fratele ei iubit, Dr. Rachel Kay vede o oportunitate de a combina vocația ei cu dorința ei de răzbunare: Ea îl răpește pe Frank, îl bate până devine inconștient, iar când se trezește, el este, cel puțin fizic, transformat într-o femeie. Chiar și fără organul său sexual masculin, Frank este, după cum medicul conchide cu regret, „încă un bărbat macho”. Dr. Rachel, pretinde că l-a „eliberat” pe Frank din „închisoarea macho în care trăia”, că i-a oferit o nouă șansă și că este oportunitatea lui pentru a-și regreta și răscumpăra fapta. Asasinul, care acum este o asasină, plănuiește însă o răzbunare și în acest deziderat este ajutat de o asistentă medicală pe nume Johnnie Cine, care are de asemenea, propriile sale secrete. Își va lua Frank revanșa? Va putea el să savureze gustul răzbunării?

Și care este această premisă, vă întrebați? Pe scurt, Frank Kitchen ( Michelle Rodriguez … continuă să citești) este un hitman nemilos al lui San Francisco, care îl conduce pe dr. Rachel Kay ( Sigourney Weaver ), un chirurg genial, dar deranjat, care și-a pierdut licența pentru efectuarea diverselor experimente necinstite. Frank îl omoară pe fratele doctorului Kay, iar medicul bun caută răzbunare și cercetări experimentale asupra importanței identității fizice asupra psihicului. Ea aranjează împreună cu șeful crimei, onestul John Hartunian ( Anthony LaPaglia) să-l pună să-l prindă pe Frank și să-l ducă la laboratorul ei secret, unde procedează să efectueze operații de realocare de gen asupra lui. Dr. Kay afirmă că operația va înlătura dorința lui Frank de a ucide. Inutil să spun, Frank vede lucrurile puțin diferit și, odată ce descoperă că operația nu poate fi inversată, elaboră metodic un complot covârșitor de răzbunare pentru toți cei implicați în transformarea ei din Onestul Ioan și din capul său până la Dr. Kay. . Ajutându-l pe Frank în căutarea ei este Johnnie ( Caitlin Gerard ), o asistentă cu care Frank a avut un stand de o noapte înainte de transformarea sa și care nu pare deosebit de neplăcută de evoluțiile recente, deși se pare că ar putea păstra câteva secrete de al ei.

La început, se poate înțelege cu ușurință de ce comunitatea transgenră ar putea fi un pic înlăturată de existența „The Assignment”, dar filmul propriu-zis nu este niciodată atât de ofensiv cum ar putea părea inițial. În primul rând, filmul în ansamblu are un ton atât de voincios și intenționat (am putut vedea cu ușurință o versiune scurtă a acestei povești care se încadrează perfect în limitele unui „ Sin City”„Film) că este greu să iei presupuse provocări la afișare cu un anumit grad de seriozitate – acesta este un film care are o natură atât de arhetipală încât genul de dulciuri din centrul său sunt numite literalmente Frank (adică) și Johnnie. În plus, a sugera că Frank este menit să reprezinte toate persoanele transgender este o prostie, deoarece el nu este unul singur, și, în afara construcției fizice evidente, puțin despre el se schimbă după ce a suferit o intervenție chirurgicală forțată. Aș dori să subliniez, de asemenea, că nu mai puțin un cineast decât Pedro Almodovar a folosit noțiunea de a nu dori o operație de realocare a genului ca punct de complot în propriul exercițiu de gen neclintit, „ The Skin I Live In”, Și nimeni nu părea respins în mod special, chiar dacă desfășurarea acolo era, probabil, mai discutabilă din perspectiva gustului decât ceea ce se vede aici.

Acestea fiind spuse, „Atribuirea” este încă o lucrare problematică în multe privințe, dintr-o perspectivă pur cinematografică. Scenariul de Hill & Denis Hamill (cu care Hill a jucat încă de la sfârșitul anilor ’70) este o construcție penibilă, cu o mare parte din povestea prezentată într-o serie de flashback-uri, întrucât acum incarceratul Dr. Kay povestește povestea unui alt psihiatru ( Tony Shalhoub ). Acest concept este deosebit de problematic, deoarece Hill este în cel mai bun moment al său atunci când permite personajelor să se definească pur și simplu prin acțiunile lor, în loc să se explice fără încetare așa cum fac aici. Filmul strigă, de asemenea, pentru un tratament vizual mai stilizat în vena a ceva de genul său „ Streets of Fire””- fapt subliniat de bucățile ocazionale de fotografie alb-negru și tranziții în stil de benzi desenate – care ar fi putut, de asemenea, să ajute să sublinieze tipul de abordare pe care Hill o urmărea în mod clar. O altă mare problemă, cel puțin la început, este distribuirea lui Michelle Rodriguez în rolul lui Frank. Nu este nimic în neregulă cu performanțele ei, dar scenele timpurii în care ea prezintă versiunea masculină a lui Frank, completată de o barbă sălbatică neconvingătoare și un prim-plan persistent al organelor genitale, pentru o măsură bună, inspiră câteva râsete chiar atunci când filmul încearcă să se stabilească. Pentru unii spectatori, s-ar putea să nu se mai recupereze niciodată.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

1h 35m 2016 400 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • MixdropRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar