Tell Me Who I Am (2019) online subtitrat

Tell Me Who I Am
Tell Me Who I Am (2019)

Amnezia a fost atât de suprautilizată în filme – un dispozitiv narativ convenabil care obligă efectiv personajele să devină detectivi în propriul trecut – încât este uimitor să întâlnești un film în care cineva își pierde cu adevărat memoria. Ceea ce este de două ori fascinant în cazul real al vieții lui Alex Lewis, în care surprizele continuă să vină, este faptul că persoana pe care tânărul a recunoscut-o în momentul în care s-a trezit din comă în urma unui accident de motocicletă ștergătoare a creierului a fost identică gemeni Marcus, care Își împărtășise multe din experiențele sale formative. Dar poate cineva să-și reconstituie sentimentul de sine prin amintirile altei persoane?

Această întrebare și nenumărate altele îl duc pe portretul de puzzle al regizorului Ed Perkins „ Spune-mi cine sunt eu ”, o re-creare îngrijită a procesului prin care Alex Lewis s-a bazat pe Marcus pentru a completa lipsurile identității sale dispărute. Ceea ce nu i s-a întâmplat niciodată lui Alex a fost că fratele său ar putea rescrie întregi versiuni ale copilăriei lor în acest proces. Cine ar face așa ceva? Și mai mult până la punct: De ce?

Pentru cei care doresc să descopere fiecare dintre ei acest profil psihologic pentru ei înșiși, poate am spus deja prea multe. (Fiți atenționat că fiecare detaliu se poate simți ca un spoiler în discutarea unei povești la fel de singulare ca aceasta.) „ Spune-mi cine sunt ” poate fi un documentar, dar a fost puternic manipulat de regizorul său și de subiecți pentru a conduce spectatorii de-a lungul unui anume cale. La fel ca Alex, publicul este orb, având încredere în producătorii să picteze o imagine, iar acesta se întunecă progresiv pe măsură.

Prima enigmă implică părinții gemenilor, un cuplu înstărit și bine conectat, care par a fi neobișnuit de stricți cu cei doi fii ai lor, interzicându-le accesul în anumite părți ale casei lor spațioase, dar supraaglomerate. Apoi, în jurul timpului în care băieții au împlinit 14 ani, s-au mutat din casă și au luat cazarea în șopronul din grădină, punând o distanță emoțională suplimentară între ei și figura tatălui lor deja detașat.

De asemenea, aceste clădiri prezintă aici, luminate într-o lumină albastră și captivate din unghiuri neconcordante, cum ar fi filmările dintr-un film de groază. Dar aceasta este doar o poveste de fantome, sau terorismele sunt cumva mai mari? Exact ce fel de rău bântuie geografia copilăriei gemenilor? La un moment dat, camera se ridică în pod și descoperă un spațiu plin de bunurile copiilor, inclusiv grămezi de Crăciun și cadouri de ziua de naștere pe care părinții lor le-au reținut. Ce ar fi putut motiva această lipsă de plăcere? Și de la cine erau cadourile, dacă mama și tata nu ar fi fost tipul care dă cadouri?

Nu știu este cumva mai rău decât răspunsul, iar Perkins împarte filmul în trei părți, modelând narațiunea după unul dintre acele podcast-uri convingătoare, în care fiecare tranzacție reînnoiește întreaga noastră înțelegere a subiectului. În primul, îl întâlnim pe Alex, la fel de mult un mister pentru noi, pe cât este el însuși. În continuare, Marcus (care a ajutat la explicarea situației de la început) dezvăluie că o mare parte din ceea ce i-a spus lui Alex a fost inventat – un „cadou”, în care i-a oferit fratelui său copilăria pe care credea că Alex o merită, folosind minciunile pentru a-l îngropa. ce s-a întâmplat cu adevărat amândoi. Și apoi în ultimul segment, cei doi frați se așază față în față și se confruntă cu realitatea trecutului.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

1h 25m 2019 371 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • WaawRomana - HD
  • HqqRomana - HD
Informatie
Actori
Background

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar