Still/Born (2018) online subtitrat

Still/Born
Still/Born (2018)

Stil / Născut urmează Mary, o nouă mamă care și-a pierdut o gemeni la naștere. În timp ce se luptă cu pierderea unuia dintre copiii ei, începe să bănuiască că ceva sinistru este după copilul ei supraviețuitor – o entitate supranaturală care și-a ales copilul și nu se va opri la nimic să o ia de la ea.

Când vine vorba de filme horror precum „Still / Born”, inspirația este esențială. Este o poveste destul de rudimentară despre un demon care terorizează pe cineva în casa sa, dar are un cârlig emoțional sincer – demonul este întruchiparea virtuală a depresiei postpartum a unei noi mame, împreună cu durerea când doar unul dintre gemenii ei supraviețuiește nașterii. Titluri recente, precum „ Annabelle ” și „ The Babadook ”, vin în minte atunci când vine vorba de amestecarea acestor idei într-o poveste fantomatică, iar „Still / Born” nu obține atâtea puncte pe care cineva ar spera la originalitate. Dar aceasta este o abordare suficient de inspirată asupra ororii unei femei, în care teama de a-și pierde celălalt copil devine o teroare în sine, așa cum este exprimată printr-o performanță excelentă.

Christie Burke o interpretează pe Mary, care se stabilește în viața ei de maternitate tânără alături de soțul ei Jack ( Jesse Moss ) și de copilul lor gemeni supraviețuitor, Adam. „Still / Born” este o descendență lentă pentru ea, în care trece de la simplu trist la nedormit și, în cele din urmă, sclav la halucinații, mai ales când vede prin monitorul copilului ceva pândit peste patul lui Adam noaptea. La fel, Jack devine din ce în ce mai puțin de ajutor, lăsând-o să aibă grijă de copil și să devină și mai izolată în sensul ei decolorat de ceea ce este real. Nu o ajută, nici integritatea scenariului pentru asta, că el este tipul de bozo să apară în liniște în spatele soției panicate (de două ori) sau că îi lipsește sensibilitatea la condițiile soției sale, făcându-l un tip de ticălos pasiv.

Întrucât se bazează pe o stare medicală foarte reală, dar vorbește despre ea adesea prin groaza săritoare, „Still / Born” înclină neplăcut linia dintre a fi deranjant și a fi exploatator. La jumătatea drumului, Mary găsește un sfat la o mamă care a avut și o experiență demonică postpartum, care aici devine doar un alt clișeu de gen (în acest caz, mitologia despre episoadele demonice din trecut). Cel puțin, „Still / Born” nu face oase în legătură cu metafora sa, Michael Ironside apărând în două scene ca terapeut pentru a diagnostica condițiile Mariei inițial ca depresie postpartum și mai târziu ca psihoză postpartum.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

1h 27m 2018 331 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • JetloadRomana - HD
  • HqqRomana - HD
Informatie
Actori
Background

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar