Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back - Războiul Stelelor: Imperiul Contraatacă (1980) online subtitrat

The Empire Strikes Back
Star Wars: Episode V – The Empire Strikes Back – Războiul Stelelor: Imperiul Contraatacă (1980)

Acest al doilea film din seria Războiul Stelelor continuă odiseea războinicilor din Cosmosul Infinit împotriva maleficului Imperiu începută în megasuccesul realizat de George Lucas in 1977. Mai experimentați și mai bine dotați tehnic, Luke Skywalker (Mark Hamill), Han Solo (Harrison Ford) și prințesa Leia (Carrie Fisher), trebuie să apere Universul de furia diabolicului Darth Vader. După ce a fost înfrânt într-o primă fază, Imperiul pregătește o strategie pentru a redobândi supremația absolută. Telespectatorul este purtat pe cele mai exotice și înfricoșătoare planete din galaxie, printre care sunt planeta arctică Hoth și cea tropicală Dagobah, unde Luke îl caută și îl găsește pe Yoda, faimosul maestru Jedi. Acesta îl va ajuta în lupta sa cu Vader, dar drumul până la biruință este pavat cu multe obstacole.

Majoritatea criticilor și telespectatorilor consideră „Imperiul contraatacă” drept cel mai bun film din seria Războiul Stelelor, în mare măsură datorită faptului că personajele principale par incredibil de umane, în ciuda unei adevărate cascade de efecte speciale.

Excelenta realizare a acestora, jocul actorilor și desăvârșita structură narativă a filmului au adus acestei megaproducții încasări de peste 315 milioane de dolari. „Imperiul contraatacă” figurează astfel în top 20 al filmelor cu cele mai bune box-office-uri din istoria cinematografiei.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

2h 4m 1980 1.121 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • WaawRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar