Speak - Tăcerea (2004) online subtitrat

Speak
Speak – Tăcerea (2004)

Melinda Sordino (Kristen Stewart) este o adolescentă traumatizată din cauza unui băiat, Andy Evans (Eric Lively), care a violat-o la petrecerea prietenei ei cele mai bune, Rachele Bruin (Hallee Hirsh). Fiind complet traumatizată a sunat la poliție și Rachel a considerat-o trădătoare, astfel rupând orice legătură cu ea. Tânăra Melinda a intrat la liceu, iar fosta ei prietenă cea mai bună se împrietenise foarte mult cu Andy, cel care abuzase de ea la acea petrecere. Melinda nu are niciun prieten și încearcă să se schimbe. În final îi spune lui Rachel despre viol de teamă să nu pățească la fel.

Kristen Stewart excelează foarte mult la crearea de portrete ale adolescenților deteriorate și introvertite. Departe de isteria saga Twilight , a reușit să alcătuiască un CV interesant și variat, care ia în scenă o fată mormântată în The Safety of Objects , voinica fiică tânără a lui Jodie Foster în Panic Room , o tânără muziciană vulnerabilă în Into the Wild și o fată care are tot felul de probleme legate de situația familiei sale, în încântătoarea comedie Adventureland. În această remarcabilă adaptare Showtime a romanului tânăr pentru adulți al lui Laurie Halse Anderson din 1999 despre lupta cu o depresie în urma unui viol oribil, Stewart, deși are doar 14 ani la filmare, locuiește rolul principal cu un amestec plin de inimă. de melancolie confuză, furie inarticulată și stoicism vânătă. Este genul de performanță care indică o vedetă care are capacitatea de a se muta perfect în roluri mai adulte atunci când va veni timpul, amintind de cele mai devreme transformări ale lui Foster în Taxi Driver și Fetița care trăiește în jos .

Romanul lui Halse a fost un bestseller din New York Times la sfârșitul noului secol și a primit o laudă critică puternică pentru portretizarea sa puternică asupra suferinței psihologice pe care o victimă a violului trebuie să o îndure, mult după ce efectele fizice ale atacului au trecut în memorie. Sharzer, la debutul său și până în prezent, este foarte lungă pentru a rămâne fidel spiritului romanului, în timp ce elementele din existența școlară a personajului central Melinda Sordino prezintă o adaptare o experiență vizuală mai intensă. În general, lucrarea Sharzer este de mare succes, arătând un adevărat fler pentru imagini poetice, de la scena de deschidere a Joyce Sordino (unde se ascunde Elizabeth Perkins încă de la Big) împiedicându-se pe Melinda în dormitorul ei, cu un șir răsucit și înfiorător de repere pictate în jurul gurii, spre o secvență minunată într-un cabinet de spital care folosește umbre și figuri pe jumătate străjuite pentru a elabora sentimentele intense de alienare ale Melinda. Spre deosebire de multe filme de liceu post- Clueless , Sharzer rezistă să picteze peisajul adolescenților într-o gamă „neplăcută” de nuanțe de MTV-uri de zi cu zi, în timp ce înfăptuiește simultan filmul cu o calitate vizuală hiperrealistă off-beat, care se simte similar cu sentimentul datat în mod deliberat Noah Baumbach este valabil pentru The Squid and Balhale .

Răzbunarea lui Melinda este prezentată în fragmente de flashback, care par să funcționeze ca și cum ar fi refacerea amintirilor reprimate. În timpul secvenței violului prelungit și intens claustrofobic, Melinda este trezită de mama ei, care presupune în mod involuntar că Melinda are doar un coșmar. Relația dintre mamă și fiică pare a fi una ușor penibilă, cu Melinda aparent incapabilă să comunice starea ei deprimată lui Joyce. Tatăl ei Jack (DB Sweeney) are propriile probleme, totuși, el și Melinda par să aibă o legătură mai imediată și directă, ceea ce în mai multe rânduri din film pare aproape de a permite acel moment de comunicare atât de necesar. Intrigător, cum s-ar părea adesea cazul, părinții nu devin efectiv preocupați de comportamentul fiicei lor până când notele ei încep să nu cadă în școală. În momentul în care ambițiile lor viitoare pentru fiica lor sunt puse pe linie, părinții ei se implică mai mult în viața ei de zi cu zi, dar până la acest moment supărarea și durerea lui Melinda au devenit atât de adânci, încât doar intervenția directă pare probabilă pentru a promova un moment de catarsă.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

1h 29m 2004 1.141 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • WaawRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar