Snowden (2016) online subtitrat

Snowden
Snowden (2016)

Snowden spune povestea fostului agent CIA și NSA ale cărui dezvăluiri în mai 2013 au dat peste cap comunitatea de informații din întreaga lume. Mai exact povestea a nouă ani zbuciumați din viața lui Snowden: de la racolarea în cadrul CIA și până la fuga sa peste hotare, împreună cu o mulțime de informații compromițătoare despre modul în care serviciile încalcă dreptul la libertate și viață privată în SUA. Cei nouă ani în care tânărul dornic să-și servească patria cu orice preț (inițial s-a înscris în US Army pentru a lupta în Irak) s-a transformat în “cel mai mare trădător al tuturor timpurilor”, un adevărat Most Wanted al vremurilor noastre.

Istoria îl va recunoaște pe Stone ca unul dintre cei mai importanți istorici cinematografici atunci când vine vorba de poveștile țării sale, de la Vietnam la Richard Nixon până la 11 septembrie. Și deci are sens perfect că ar fi atras de povestea lui Edward Snowden, informatorul care a dezvăluit întinderea cât de puțină confidențialitate avem într-o lume post-9/11. Stone a făcut mișcarea foarte inteligentă pentru a angaja un actor angajat, subestimat, pentru a juca rolul principal provocator, iar rezultatul este un film care prosperează performanța sa centrală. Unele dintre elementele din jurul acestei spectacole lipsesc puțin, în special scenariul, dar aici există o energie pe care Stone nu a avut-o în câteva filme, ca și cum ar fi fost însuflețit de un subiect pe care a fost destinat să-l documenteze.

„Snowden” se deschide de fapt cu o scenă care va fi foarte familiară spectatorilor „ Citizenfour ” câștigător la Oscar – regizorul filmului Laura Poitras ( Melissa Leo ) și jurnalistul Glenn Greenwald ( Zachary Quinto ) vor întâlni Snowden ( Joseph Gordon-Levitt ), care povestește apoi ultimii ani din viață sub acoperire extremă (telefoanele celulare merg în cuptorul cu microunde, de exemplu). Structura scenariului lui Kieran Fitzgerald și Stone alternează în esență între trei povești – povestea descoperirii lui Snowden a supravegherii sale extrem de intruzive și globale; povestea romantismului lui Snowden cu Lindsay Mills ( Shailene Woodley)) și cum a fost afectat de meseriile sale de top-secret; și povestea lansării a ceea ce știa Snowden, așa cum este documentat în „Citizenfour”. Toate cele trei arce au acea tendință „JFK” de a avea chiar și cele mai mici roluri umplute de fețe de recunoscut: Rhys Ifans , Tom Wilkinson , Nicolas Cage , Timothy Olyphant, Joely Richardson , Logan Marshall-Green , Keith Stanfield , Ben Chaplin și mai multe pop în toată povestea complexă.

Și această poveste este cu adevărat complexă, mai ales în modul în care Stone și Fitzgerald au ales să o abordeze. Acestea oferă un pic de „primele zile ale lui Edward”, dar nu trece mult până când Snowden este, să spunem noi, văzând cum se face cârnații. Pentru telespectatorii care nu au văzut „Citizenfour” sau au citit multe dintre articolele scrise despre Snowden, secțiunea din mijlocul filmului lui Stone s-ar putea dovedi incredibil de șocant și poate forța o tendință de oameni care pun bucăți de bandă pe camera lor laptop. Că operațiunile ascunse administrate de guvernul nostru au capacitatea de a porni camera laptopului fără să știți că este doar una dintre revelațiile de aici. Și pe măsură ce Snowden continuă să se adâncească în gaura iepurelui a invaziei vieții private, performanța lui Gordon-Levitt devine mai excepțională. La început, se simte ca o impresie (deși una cu adevărat bună, pentru înregistrare), dar filmul funcționează în modul în care Gordon-Levitt surprinde tulburările interioare conflictuale ale lui Snowden pe măsură ce povestea progresează. El are o abilitate remarcabilă de a face ceea ce nu pot atâția alți actori: să privească un ecran de computer și să-și ia informațiile ca și cum l-ar vedea pentru prima dată. El fundamentează o poveste complexă, oferindu-i un element foarte reactiv, uman, în centrul său.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

2h 14m 2016 619 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • MixdropRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar