Shaft (2019) online subtitrat

Shaft
Shaft (2019)

Proiecția criticilor de la NYC din „Shaft” din 2019 a avut loc în cel mai potrivit loc imaginabil, Times Square. Aici, în urmă cu 48 de ani, John Shaft ( Richard Roundtree ) i-a dus pe spectatori într-un tur de mers subliniat de piesa câștigată la Oscar de la Isaac Hayes . Un bărbat negru puternic, sexy, viril și inteligent creat de scenaristul „ The French Connection ”, Ernest Tidyman , Shaft a devenit o inspirație pentru oameni ca a ta cu adevărat. De mic, am vrut să cresc ca să fiu John Shaft. Este vedeta a trei filme originale, supraviețuitor al unui remake din 2000 de John Singletonși coproprietar al unui program de roți mister CBS TV cu Jimmy Stewart. De fapt, Roundtree’s Shaft este cel mai lung personaj negru din istoria cinematografiei. Acordat, el nu a fost primul om negru care a primit două secvențe – această onoare este pentru domnul lui Sidney Poitier , Virgil Tibbs – dar este atât de popular încât chiar și când numele său a fost repornit de Samuel L. Jackson , Roundtree apare pentru a le aminti telespectatorilor cine este adevăratul John Shaft.

Actuala abordare a regizorului Tim Story în acest personaj îi prezintă, de asemenea, pe Samuel L. Jackson și Richard Roundtree în calitate de proprietari ai prenumelui Shaft, dar spre deosebire de versiunea lui Singleton, care a adus un omagiu lui Roundtree făcându-l unchiul lui Jackson (și oferindu-i o ieșire memorabilă însoțită de două doamne minunate), versiunea din 2019 adaptează Roundtree în rolul tatălui lui Jackson și îl împinge în acțiune. Aceasta este prima într-o mulțime de idei proaste, fiecare dintre ele fatale. Nicăieri în piesa tematică a lui Ike nu a menționat că John Shaft a fost un tată care a născut un tată la fel de mort. Se presupune că este o „mamă rea, închide gura”, nu un tată rău. Cel puțin Shaft Jr. (Jackson) are o scuză pentru ieșirea din viața fiului său; o secvență de credite anterioare arată pruncul fiind prins în focul dintre Junior și dușmanii săi.

Acest stereotip rănitor al părinților afro-americani este un punct important în „Shaft”, căci trebuie să avem de-a face cu încă un alt tip pe nume John Shaft, fiul lui Junior (Jesse T. Usher). Deoarece există atât de mulți al naibii John Shafts în acest film, mă voi referi acum la personajul lui Usher drept Baby Shaft. Spre deosebire de tatăl și bunicul său absent (acesta din urmă nu l-a văzut niciodată), Baby Shaft este un soi non-violent care lucrează pentru The Man. Este un analist de date FBI, probabil cel mai bun din afaceri. Faptul că este năzdrăvan și nu este la fel de dur și machiaj pe care îl impune descendența lui este atribuit, destul de ofensiv, faptului că a fost crescut doar de mama sa, Maya Babanikos ( Regina Hall , care este șocant de rău aici).

De mai multe ori în film, Shaft Jr. va vorbi „Mama ta ți-a făcut” ori de câte ori Baby Shaft face ceva pe care îl consideră „moale”. De asemenea, Shaft Jr. pune sub semnul întrebării constant sexualitatea fiului său, ca parte a șirului furios de omofobie virulentă din acest film. Ea apare în dialogul șefului lui Baby Shaft („Am o fiică de 7 ani care vrea să fie numită Frank!”, Se plânge) și în numeroase glume despre un program de asistență al veteranilor numit „Brothers Watching Brothers”. Pentru că, așa cum implică Shaft Jr. în mod repetat, frații se uită unii la alții doar dacă sunt interesați sexual. Cu excepția cazului în care vă place să trageți oameni, să luptați și să alergați cu fundul de femeie cu o impunitate în fundul unei seri , sunteți un homosexual în ideologia acestui film. Și asta este un lucru rău, desigur.

Dar am săpat. Baby Shaft caută ajutorul tatălui său după ce prietenul său de viață Karim ( Avan Jogia ) este găsit mort din cauza unei supradoze în fața unei casete de droguri din Harlem. Prietena lor reciprocă, dr. Sasha ( Alexandra Shipp ) stabilește că Karim nu ar fi putut ingera din greșeală cantitatea de heroină găsită în sistemul său, conform documentelor pe care BS le-a putut obține prin hacking în computerul poliției. Aceste abilități, precum și modul în care se îmbracă BS, vor fi examinate de tatăl său pentru că sunt prea albi. Așadar, acum putem adăuga prostiile „wannabe White / not keepin it it real” la lista din ce în ce mai mare a filmelor de stereotipuri dăunătoare ale bărbaților de culoare. Marcează-ți cărțile de bingo în consecință.

Când BS caută Shaft Jr. la biroul său, o femeie goală răspunde la ușă. – Căutați Shaft, îl întreabă pe tânărul uimit. Când apare, gura și capra lui Shaft Jr. sunt acoperite de ceva care indică faptul că folosea definiția SWV de a merge în centrul orașului. Presupun că acest lucru compensează faptul că Jackson nu întreprinde nicio acțiune în versiunea lui Singleton. „Arborele” poate fi sexist ca naiba, în condițiile în care femeile sale sunt fie furioase, răni cu mâinile întunecate, damicele în suferință sau obiecte sexuale dispuse să se confrunte cu un comportament de sex masculin, dar cel puțin eroul său este preocupat să-și scoată femeile. La urma urmei, sloganul său este „este de datoria dvs. să vă mulțumiți cu pradă”.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

1h 51m 2019 443 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • WaawRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar