Septembers of Shiraz (2016) online subtitrat

Septembers of Shiraz
Septembers of Shiraz (2016)

Oamenii se puteau dezvolta atât pe plan personal cât și social sau profesional în Iranul dinaintea revoluției din anul 1979. Au trecut 2 ani de la acest eveniment iar situația s-a schimbat în totalitate. În timpul acestei perioade tulbure, o familie de evrei trebuie să suporte o serie de atrocități derivate din mentalitatea revoluționarilor. Doar pentru simplul fapt că este de origine ebraică, un negustor este încarcerat. Acolo, el este nevoit să îndure cele mai brutale pedepse venite din partea antisemiților. În tot acest timp, membrii familiei sale încearcă să se reunească și să fugă de acest regim tiranic, care s-a dovedit a fi letal de nenumărate ori. Filmul este bazat pe romanul lansat în 2007, al Daliei Sofer, numit The Septembers of Shiraz.

Deși se bazează pe un bestseller apreciat de Dalia Sofer, care a scăpat cu familia sa din Iran după revoluție, filmul (scenariu de Hanna Weg) se bazează pe aceleași imagini simpliste vechi și presupuneri reductive care au caracterizat majoritatea acoperirii mass-media din SUA pentru ultimii 37 de ani. Familia Tehrani bine făcută din centrul poveștii este evreiască, dar foarte puțin se face din asta – sau din cultura bogată a evreilor persani – în drama, care își dedică energiile imaginative, în principal, în portretizarea islamiștilor iranieni ca doi – baddies dimensionale.

Când povestea începe, este toamna anului 1979, iar familia Amin, inclusiv tatăl Isaac (Brody) și mama Farnez (Hayek-Pinault), trăiesc încă o viață cu cruste superioare la casa lor de pluș din nordul Teheranului. Nu ni s-a spus nimic despre atitudinea lor față de revoluție sau că a fost susținută de o majoritate copleșitoare de iranieni. Singura idee de context care ne este oferită este un scurt raport de știri TV care indică faptul că islamiștii care au condus revoluția își consolidează acum puterea, „legea shariah” a fost impusă și mulți dintre cei care au susținut revoluția, inclusiv studenții și „ socialiști ”(adică comuniști: partidul Tudeh), sunt tratați dur.

Dar nimic din toate acestea nu a atins familia Amin. Isaac și-a acumulat averea printr-o afacere de bijuterii de succes, iar el pare la fel de bine apreciat ca are succes. Apoi vine bătaia fatidică la ușă și este târât în ​​închisoare de Gărzile Revoluționare.

Ca mulți alții, el nu este acuzat de nicio infracțiune, dar este supus unui interogatoriu brutal și prelungit. Chinuitorul său, un bărbat înfricoșat pe nume Mohsen (actorul israelian Alon Aboutboul ), permite că a fost încarcerat și torturat sub regimul șahului, dar acest lucru nu-l împiedică să aplice aceleași pedepse asupra lui Isaac, pe care îl întreabă despre călătoriile sale în Israel. Treptat, presiunea verbală se transformă în abuzuri fizice și mentale violente, inclusiv scena obligatorie a unei execuții batjocoritoare.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

1h 50m 2015 514 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • MixdropRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar