Secretariat (2010) online subtitrat

Secretariat
Secretariat (2010)

Bazat pe o remarcabilă poveste adevărată, „Secretariat” relatează călătoria spectaculoasă a câștigătorului Triplei Coroane din 1973. Gospodină și totodată mamă, Penny Chenery (Diane Lane) acceptă să preia herghelia din Virginia a tatălui ei bolnav, în ciuda lipsei de cunoștințe în ceea ce privește creșterea cailor sau cursele de cai. Împotriva tuturor sorților, Chenery – cu ajutorul antrenorului veteran Lucien Laurin (John Malkovich) – reușește să se impună într-o industrie dominată de bărbați, culminând cu câștigarea pentru prima dată după 25 de ani a Triplei Coroane în ceea ce se poate să fi fost cea mai bună cursă de cai a tuturor timpurilor.

Când Secretariatul a murit la 19 ani, prietenul meu Bill Nack mi-a spus că autopsia a dezvăluit că inima animalului era de 2 ori și jumătate decât dimensiunea unui cal mediu. Bill a urmat calul toată viața și a scris cartea Secretariat , care a inspirat acest film.

Bill și cu mine am devenit prieteni buni la Universitatea din Illinois în 1962. Îmi amintesc că mi-a povestit în anii ’70 despre un cal de curse pe care-l admira cu mare pasiune. Am crezut că este curios faptul că Nack, care putea recita pasaje lungi din Fitzgerald și Eliot din inimă, fusese ademenit de literatură de un cal de curse. Acum inteleg. A găsit literatură într-un cal de curse.
Bill a fost prietenul apropiat al unei vieți. Aș numi că nu este un conflict de interese în redactarea acestei recenzii, ci mai mult o declarație. Nu mi-e teamă să sugerez că cei 20 de ani de biograf ai Secretariatului și prezența sa zilnică în platou au contribuit semnificativ la acest film. „Secretariatul” știe doar tot felul de lucruri și multe dintre ele le-am cunoscut de la Bill spunându-mi de-a lungul anilor. De asemenea, cresc din dragostea lui de cai, care a început atunci când era un băiat stabil.

Permiteți-mi să vă spun o poveste. Când Bill a fost reporter la Newsday , s-a urcat pe un birou la o petrecere de birou și a recitat, în ordine, numele fiecărui câștigător al Derby-ului. Când s-a urcat în jos, redactorul l-a chemat în liniște și a spus: „De unde știi asta?”. Apoi l-a făcut pe Bill scriitorul turfului de hârtie, punând într-un fel acest film în mișcare.

Nu ai nevoie ca eu să-ți spun secretariatul a fost gloria care încununează Sportul Regilor. În 1973, a devenit primul campion la Triple Crown în 25 de ani. Deși au trecut mai mult de 37 de ani de când a stabilit recorduri în Kentucky Derby și Belmont Mize, aceste recorduri sunt astăzi.

Unii au spus că este mai bun pe distanțe mai scurte și că la Belmont, va dispărea împotriva marelui său rival Sham, care va arăta mai multă rezistență. Secretariatul a câștigat Belmont-ul cu 31 de lungimi. Am știut că. Toata lumea stie asta. Bill mi-a arătat video despre acea cursă, cu un gol uimitor între secretariat și restul terenului. Deci de ce, când am văzut cursa în film, am avut lacrimi în ochi?

Se datora faptului că „Secretariatul” este un film care ne permite să înțelegem ce a însemnat cu adevărat. Acesta nu este un film cu formulă de cornball. Nu are o poveste romantică. Cu siguranță nu este vorba despre un underdog: la Belmont, Secretariatul a plătit doar 2,20 USD pe un pariu de 2 dolari și 5.617 deținători de bilete câștigătoare deținute asupra lor ca suveniruri (o investiție înțeleptă; acele bilete merg pe eBay pentru 1.000 USD). „Secretariatul” nu ia niciuna din acele căi mundane. Este un film grozav despre măreție, povestea calului și a femeii nu mai puțin curajoase care a avut credință în el.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

2h 3m 2010 1.067 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • WaawRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

4 Comentari "Secretariat (2010)"

Avatar

Avatar
Vizitator
Anonim
3 months 17 days ago

Tare filmul ,mia placut mult

Avatar
Avatar
Vizitator
paula
1 year 9 months ago

extraordinar

Avatar
Avatar
Vizitator
Anonim
1 year 9 months ago

Cine intelege dragostea de cai de cursa de toate tipurile un film superb notă 100

Avatar
Avatar
Vizitator
Alex
1 year 9 months ago

Un film de nota 10 !!! Pentru intreaga familie . Recomand !

Avatar