Rust and Bone - Rugină și os (2012) online subtitrat

De rouille et d'os
Rust and Bone – Rugină și os (2012)

Cu Marion Cotillard în rol principal, și actorii belgieni Bouli Lanners și Matthias Schoenaerts, filmul e povestea întâlnirii dintre Ali (Schoenaerts), tânăr – fără un ban – și Stéphanie (Marion Cotillard), dresoare de balene ucigașe în parcul acvatic din Antibes. Stéphanie va fi victima unui accident grav, în urma căruia nu va mai putea merge.

Deschisă în Franța, pe 17 mai, în aceeași zi cu premiera sa în competiția de la Cannes, această producție franceză de înaltă calitate, pe care Sony Classics a achiziționat-o pentru Statele Unite înainte de Cannes, pare să genereze profituri comerciale solide în majoritatea teritoriilor.

Revenind la cinematografia franceză după un șir de mari titluri de la Hollywood în urma Oscarului ei La Vie en Rose , Cotillard s-a deglamat complet aici, apărând fără machiaj în lumină foarte dură ca Stephanie, o formatoare franceză de balenă Marineland privată de picioarele ei într-un accident teribil în timpul unei spectacole publice. Dar prima jumătate de oră se concentrează mai mult asupra lui Ali (Schoenaerts), uluitor, impulsiv și rupt, care, cu drăguțul său fiu de 5 ani, Sam ( Armand Verdure ), aflat în remorcă, se antrenează din nord în jos spre Antibes pentru a se barja pe sora sa Anna ( Corinne Masiero ) și bărbatul ei.
Lucrând ca un bouncer la un club, unde îl ajută pe Stephanie în urma unei altercații, apoi ca agent de pază, Ali nu este echipat să aibă tendința către fiul său. Înăbușind adâncurile neîncărcate de furie și frustrare, Ali a trecut în trecut și este atras în lupte de orice fel, care îi aduc rapid câștiguri.

Abordarea vizuală și dramatică a lui Audiard este văzută, fragmentată în mod deliberat, marcată de contraste dure între lumina strălucitoare, albă și albă interzisă. Emoțiile încărcate sunt simțite și exprimate, dar rămân cuprinse și nu sunt închise. Când Stephanie se trezește în spital după accidentul ei și își dă seama ce s-a întâmplat cu ea, îngrozirea descoperirii ei este palpabilă. Dar destul de curând este absorbit, până când îl cheamă pe Ali să o ducă la o ieșire (la Croisette din Cannes), unde o duce înapoi în apă.

Atât cât aceste două personaje fundamental solitare au mare nevoie de ajutor și sprijin emoțional, Audiard și co-scenaristul Thomas Bidegain rețin, prezentând personajele principale din exterior și păstrând implicit sentimentele lor cele mai profunde. Este ușor, desigur, să vă imaginați ce suportă Stephanie, deși, toate lucrurile luate în considerare, ea recuperează relativ repede, dobândind un set de picioare mecanice care îi permit să se ocolească și chiar să conducă, înainte de mult timp. Evitând rutina, filmul acordă puțină atenție reabilitării ei, care se desfășoară fără incidente.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

2h 3m 2012 591 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • MixdropRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar