Rising Phoenix - Renăscând din cenușă: Istoria Jocurilor Paralimpice (2020) online subtitrat

Rising Phoenix
Rising Phoenix – Renăscând din cenușă: Istoria Jocurilor Paralimpice (2020)

Paralimpiadele, care au loc imediat după Jocurile Olimpice în aceeași locație, sunt mai mult decât cine poate fi cel mai rapid, cel mai puternic, cel mai bun. Este vorba de recuperarea ideii de integritate, pentru sportivi înșiși, dar, mai important, pentru toată lumea, pentru a arăta oamenilor cu capacitate diferită ca fiind puternici, capabili. „Jocurile sunt vitrina mișcării”, ni se spune. „Cu toții suntem supereroi, pentru că am trăit cu toții o tragedie, ceva care nu ne-a permis să reușim, și acolo stă puterea noastră. Încercăm să salvăm lumea”. Prințul Harry, fondatorul războinicului rănit Invictus Games, spune că este, fără îndoială, mai bun decât olimpiadele, pentru că urmăriți ceva „ați fost învățat că este imposibil”.

„Rising Phoenix” ne duce la jocurile de la Londra din 2012, cu o primire de la Stephen Hawking prin vocea sa mecanică și panourile publicitare din tot orașul, mulțumind cu obraznicie jocurilor olimpice tocmai terminate acolo „pentru încălzire”. Și apoi vine Rio, unde răsturnările politice și financiare pun întregul eveniment în pericol până aproape în ultimul moment.

În structură, acesta este un documentar sportiv tipic, cu o combinație de povești de fundal și personale pentru a ne investi în sportivi, împreună cu niște imagini de antrenament și apoi câteva momente uluitoare de competiție. Totul este asamblat cu multă pricepere de regizorii Ian Bonhôte și Peter Ettedgui și directorul de film Will Pugh , al cărui cel mai recent documentar a fost „ McQueen”Editarea și plasarea camerei ne aduc la evenimentele competiționale atât de viu încât putem simți aproape bătăile inimii sportivilor. Un eveniment include o utilizare abilă a mișcării lente în timp ce îl auzim pe sportiv spunându-ne ce gândea și apoi îl vedem din nou, în timp real imposibil de rapid. Corpurile concurenților sunt fotografiate pentru a-și sublinia puterea, puterea și frumusețea incontestabilă; statuile clasice în stil grecesc modelate după sportivi încadrează capitolele filmului.

„Phoenix în creștere” acoperă unele dintre luptele cu care s-au confruntat paralimpicii, inclusiv în 1980, când Uniunea Sovietică a refuzat să găzduiască pentru că au spus că nu există persoane cu dizabilități acolo și riscul foarte real până la săptămâni înainte de jocuri, că Paralimpicii de la Rio nu se vor întâmpla deloc. Deși este suficient aici pentru două sau trei filme, ar fi putut avea sens să includem câteva informații despre întrebări de eligibilitate sau calificări pentru a explica modul în care persoanele cu niveluri diferite de handicap concurează în aceleași evenimente. Există, de asemenea, mai multe de spus aici despre scandalurile de dopaj la care au fost confruntați, la fel ca olimpiadele.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

1h 45m 2020 232 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • WaawRomana - HD
  • HqqRomana - HD
Informatie
Actori
Background

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar