Resistance (2020) online subtitrat

Resistance
Resistance (2020)

Când îl vedem pentru prima oară pe Jesse Eisenberg (acum la 30 de ani, de altfel) în „Rezistență”, el poartă o mustață Charlie Chaplin și interpretează mimică. Tatăl său supărat, un măcelar kosher, îl urmărește pe o alee. „Uită-te la tine, îmbrăcat în Hitler și cântând într-o casă de curți.” Personajul lui Eisenberg, Marcel, îl corectează în legătură cu confuzia dintre Hitler și Chaplin și clarifică în continuare că este mai degrabă un cabaret decât un bordel. Ora este 1938. Locul este Strasbourg, Franța.

Unii cititori mai în vârstă pot adăuga doi și doi aici. Un personaj pe nume … Marcel? Cine este și un … mim? De ce da. Și iată cealaltă contradicție a truismului că toată lumea urăște mimele. Deoarece aici Eisenberg joacă într-adevăr figura din viața reală care ar atinge renumele și faima mondială ca Marcel Marceau, singurul mim mimic universal din secolul al XX-lea. Iubit nu doar datorită abilităților și inovațiilor sale, ci și pentru că arta sa mimică a fost una a umanității abundente.

Știați că Marceau a fost un erou de război din viața reală? El a fost. A început să lucreze în ceea ce a devenit cunoscut sub numele de Rezistența franceză cu mult înainte de invazia nazistă a Franței, iar alianța secretă cu organizația Boy Scouts și Girl Scouts a ajutat la salvarea vieții a mii de orfani de război. Acest film, scris și regizat de Jonathan Jakubowicz , un regizor venezuelean de origine poloneză-evreiască, care a realizat și „ Mâinile de piatră ” din 2016 , împletește câteva alte fire narative în jurul lui Marcel. Filmul se deschide cu Elsbeth, o tânără evreică, liniștită de părinți și apoi aproape imediat orfană. În mod ciudat, ne-am îndreptat apoi spre Nuremburg după victoria aliaților, iar generalul George Patton adresându-se trupelor sale. (Patton este interpretat de Ed Harris.) Știați că Marcel Marceau a fost și ofițer de legătură pentru Patton în ultimele zile ale războiului? Ei bine a fost. Filmul relatează, de asemenea, depredările lui Klaus Barbie (în timp ce jongla, pentru motive tematice, unele dintre faptele vieții sale personale), nazistul care a fost poreclit „Măcelarul din Lyon”.

Jakubowicz tratează aceste fire cu coerență și vigoare. În ceea ce privește forța sa principală, vă puteți imagina ce se întâmplă atunci când puneți un mim antrenat într-o situație în care trebuie să se descurce cu mulți copii traumatizați. Marcel îi distrage atenția cu rutine amuzante, pe care Eisenberg … le folosește, fără îndoială, o pregătire extinsă în mimă pentru a recrea.

Știu la ce te gândești. Dar nu, acesta nu este „Viața este frumoasă”. Tema bucuriei în mijlocul tragediei este provizorie. Filmul îl portretizează și pe Marcel ca pe un luptător autentic. Deși ajunge un pic aici. Există un moment în care Marcel folosește mâncarea focului, venerabilul truc de circ pentru publicul matur, în încercarea de a da foc unui ofițer nazist. Adică s-ar fi putut întâmpla. Dar așa cum este prezentat aici, este puțin pe nas. Acestea fiind spuse, este salutar faptul că filmul nu se sprijină pe dragoste-cucerește-toate platitudinile. Există o scenă crucială în care Emma ( Clémence Poésy) încearcă să se sinucidă după ce a suportat tortura de la Barbie. (Scenele în care Barbie îi execută și îi chinuie pe deținuți sunt așezate într-o sală de gimnastică convertită și în piscina goală a acesteia; plăcile sunt strălucitoare, strălucitoare, conferind secvențelor o calitate aproape futuristă de groază.) După ce a salvat-o, Marcel explică faptul că a căuta răzbunare este inutil; salvarea activă a vieților este tot ceea ce contează. Este o expresie convingătoare a spiritului adecvat de rezistență – că ar trebui să se bazeze în dragoste, dar exprimată în acțiune. Acțiune directă și eficientă.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

2h 0m 2020 316 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • WaawRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar