Relic (2020) online subtitrat

Relic
Relic (2020)

Atunci când Kay-ul de uz casnic (Mortimer) primește un apel de la poliție că mama ei în vârstă lipsește de câteva zile, ea și fiica sa Sam (Heathcote) fac o călătorie rutieră pentru a investiga. Edna (Nevin) locuiește într-o casă mare într-o zonă rurală împădurită. Kay și Sam găsesc casa goală, fără semne ascunse de nimic amiss (cel puțin nu la prima vedere). Există însă detalii inexplicabile care sugerează cumva Edna ar fi putut pleca de pe șine. Fotoliul din sufragerie a fost întors cu fața la fereastră. Pe ușa din spate este fixată o încuietoare ciudată. Edna nu se găsește nicăieri. Când Edna apare din nou câteva zile mai târziu, nu are nicio explicație pentru unde a fost. Ea este foarte dezorientată și iritată de toată bătaia pe care a făcut-o peste ea. Kay, și medicul care o examinează, o creează până la vârstă și poate dementa.

Filmul progresează într-o arsură foarte lentă, cu lucruri spuse și văzute nesigure prin interacțiunile dintre aceste trei generații de femei. „Relicula” nu se grăbește să ne supraîncărcă informații, psihologie sau fondul ei. Kay a fost o fiică oarecum neglijabilă. Nu a vorbit cu mama sa de câteva săptămâni. Nu este o relație strânsă. Kay are multe vinovății. Sam se oferă să se mute și să stea cu bunica pentru a avea grijă de ea. Lui Kay nu-i place deloc această idee.

Împușcat de Charlie Sarroff„Relic” este un amestec fascinant de acțiune frenetică (mai ales că atinge punctul culminant) și liniște aproape insuportabilă. Casa este filmată, este o colecție de „moaște” într-un muzeu prăfuit cu închidere lungă, camera zăbovește pe obiecte: vitraliul din ușa din față, buclele groase de ceară din lumânările pe care Edna le face, petele de mucegai negru pe perete, fructul putrezit într-un bol. Intersers cu conversațiile femeilor, sunt fotografii statice lungi ale holurilor goale ale casei, ale scărilor umbrite, ușile ușor deschise … este extrem de neobservant. Ceva este la colț. Sau chiar în afara ușii. Ceva este în spatele zidurilor. Umbrele se mișcă. Atât Kay, cât și Sam consideră că ceva este greșit în această casă. Dar frica Edna de casă,

Acest aspect al filmului este cel mai provocator și mai emoționant. Temerile Ednei sunt legitime: în casă există ceva care nu este deloc potrivit. Cu toate acestea, ea nu este ascultată, pentru că persoanele în vârstă în general nu sunt ascultate. Sunt condescendenți, respinși sau ignorați. Singurătatea Ednei, terorile ei, sunt toate interpretate ca semne ale demenței. Dar poate că Edna este singura care știe cu adevărat ce se întâmplă. Când întreabă, tremurând de frică: „Unde e toată lumea?” are cea mai fermă înțelegere asupra propriei realități decât oricare dintre femeile din casă. Vizionarea unei persoane dragi cedează în strânsoarea apariției Alzheimerului este o experiență înfricoșătoare. Este ca și cum ai pierde bucăți din ele simultan. Vrei să te ții de persoana care a fost. Alzheimerul este brutal. „Relicvă”

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

1h 29m 2020 498 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • WaawRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar