Red Dog: True Blue - Povestea lui Blue (2016) online subtitrat

Red Dog: True Blue
Red Dog: True Blue – Povestea lui Blue (2016)

Având în vedere că filmul original „Red Dog online subtitrat” a realizat 20,6 milioane de dolari la box office-ul australian în 2011, câștigând o serie de premii înainte de a continua să devină cel mai bine vândut DVD intern din toate timpurile, o continuare a fost inevitabilă. Poate ca urmare a decesului câinelui roșu original, Koko, în 2012, scenaristul Daniel Taplitz a aruncat ideii unei povești de origine pentru Stenders și producătorul Nelson Woss. Filmul rezultat este construit cu același șablon robust, dacă este oarecum evident, ca predecesorul său, în urma aventurilor outback ale unui băiat de oraș nou-aclimatizat și al tovarășului său de încredere Kelpie. Punctele în barele laterale pentru copii ale festivelor Sundance și Berlin asigură o expunere suplimentară, iar dacă boxa musculară Aussie de la debutul Boxing Day este un indiciu, fulgerul ar putea foarte bine să se lovească de două ori.

Potrivit folclorului Outback, a existat într-adevăr un câine roșu, iar anticii săi săi au devenit chestii de legendă, ulterior codificate într-o carte din 2001 de către autorul „Mandolina căpitanului Corelli”, mandolină, Louis de Bernieres. Red Cloud Kelpie a fost cunoscut pentru călătoria din oraș în oraș, adoptarea unor persoane disparate din toate punctele de viață și unirea lor prin loialitate și forță pură a personalității. Este o poveste chineză de Aussie care a lovit clar o coardă cu cinefilii.

Ca și originalul, această prequel începe cu un dispozitiv de încadrare. În 2011, Perth, tatăl afaceristului cu încredere, Mick Carter (Jason Isaacs) își ia cu reticență cei doi băieți tineri Theo (Zen McGrath) și Nicholas (Winta McGrath) să vadă „Câinele Roșu” original la îndemnul soției sale Diane (Justine Clarke). Vizionarea declanșează amintiri din propria sa copilărie și de cel mai bun partener de încredere, de multe ori flatulent.

Înapoi la sfârșitul anilor 1960, în care tânărul Mick (Levi Miler), familia lui răscolită prin moarte și instituționalizare, este expediat din Sydney în vasta regiune Pilbara din nord-vestul Australiei. Destinația finală este vasta stație de vite Warndurala, administrată cu eficiență aspră de bunicul crusty, taciturn (Bryan Brown).

Încă o dată, există o distribuție importantă de personaje excentrice outback: bucătarul asiatic Jimmy Umbrella (Key Chan), așa-zis pentru că urăște soarele; pilot de elicoptere cu chitară și veterinar Bill Stemple (Thomas Cocquerel); Frații Mutt-și-Jeff frații Little John (Syd Brisbane) și Big John (Steve Le Marquand); adolescentul javoar autohton și activist în devenire Taylor Pete (Calen Tassone); și bătrânii lui Taylor Durack (Kelton Pell) și doamna Abby (Josie Aec).

În timp ce alungă puii liberi în urma unui ciclon (hei, asta e viața în afara), Mick găsește un cățeluș Kelpie (Phoenix) îmbrăcat cu noroi nuanțat care inspiră numele Albastru. Cei doi devin cei mai buni parteneri inseparabile și trece un an, evidențiat de hijinks-urile motocicletei, obsesia lui Mick pentru presărea vinilică a bunicului de Peter și Wolf și un cal cu un ochi pe nume Willy, care a fost lovit de fulger și, astfel, crede că este un taur.

În acest amestec de testosteron și forță de muncă vine Betty Marble (Hanna Mangan Lawrence), un îndrumător adus din Perth de bunicul pentru a asigura educația de lungă durată a lui Mick. Ea dovedește catalizatorul schimbărilor inevitabile la stația vitelor, inspirându-l pe Mick pe adulți pentru a miza mai târziu, „Amintirile bune pe care le avem, trebuie să le păstrăm”.

Fiind o aventură originală Boys Own, filmul reușește să picteze o imagine viu nostalgică, dacă este neapărat episodică, cu o experiență de epocă europeană de modă veche a unor bărbați robusti într-o țară dură. Cu înțelepciune, producătorii de film au țesut într-o subplotă care implică tradiții autohtone și probleme legate de drepturile funciare, care, împreună cu prezența destabilizatoare a lui Betty, oferă ce tensiune narativă modestă are filmul.

Stenders are rolul său larg, dar cu atenție; în special, tânărul Miller se ține de propriul său personaj impunător al lui Brown. Chimia băiatului cu Phoenix este palpabilă și fiecare membru al distribuției importante are un moment al său. Veterinarul industriei, John Jarratt, vedeta filmelor „Wolf Creek”, are o scurtă transformare de nerecunoscut ca personaj local din viața reală Lang Hancock.

Demn de remarcat este strălucirea caldă a paletei vizuale a cinematografului Geoffrey Hall, care arată un efect distinctiv al pământului cu nuanțe roșii ale Pilbara. Toate celelalte credite de artizanat sunt în regulă, cu scorul original de Cezary Skubiszewski, completat de o utilizare clară a unor standarde precum „O nuanță mai albă a palului” a lui Procol Harum și „Sfârșitul liniei” de la Traveling Wilburys.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

1h 28m 2016 774 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • JetloadRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar