Ray (2004) online subtitrat

Ray
Ray (2004)

Dacă ar fi fost deja orb, nu s-ar fi putut reproșa singur la moarte și nu ar fi purtat vina pe tot parcursul vieții care, susține filmul, a contribuit la eventuala sa dependență de droguri. Nu ar fi fost el atunci condus să devină artistul desăvârșit care era? Cine poate spune? De altfel, ce rol a jucat orbirea în geniul său? L-a făcut atât de viu să sune încât a devenit un muzician mai bun? Cu siguranță era atât de acordat cu lumea din jur, încât nu a folosit niciodată un baston sau un câine; căci orbirea lui Charles era mai mult un atribut decât un handicap.

Jamie Foxx sugerează complexitatea lui Ray Charles într-un spectacol extraordinar, exuberant. El nu cântă – asta e tot Ray Charles pe coloana sonoră – dar care ar fi rostul? Ray Charles a fost profund implicat în proiect de ani de zile, până la moartea sa în iunie, iar filmul a avut acces la înregistrările sale, așa că, desigur, ar trebui să le folosească, deoarece nimeni altcineva nu ar putea cânta ca Ray Charles.

Ceea ce Foxx devine corect este Ray Charles fizic și ce extrovertit era. Nu pentru Ray, orbul ezitant al clișeelor ​​care își simțea drumul, temându-se de pasul greșit. În film și în viață, el a fost ferm prezent în corp, precum și în spirit, umplând o cameră, dominantă fizic, întrețesută cu alți oameni. Da, era excentric în manierismul său, mai ales la tastatură; Îmi pot imagina un spectacol în care Ray Charles ar întâlni ca un clovn maniacal. Dar Foxx interpretează corect limbajul corpului muzicianului ca pe un fel de coregrafie, în care își conducea muzica cu el însuși, în loc de cu un baston. Foxx reflectă atât de exact propriile mele imagini și amintiri despre Charles, încât am abandonat gândurile despre cât de mult „ca” Charles era și tocmai l-am acceptat ca Charles și am continuat povestea.

Filmul îl plasează pe Charles în centrul mișcărilor cheie din muzica postbelică. După o carieră timpurie în care părea că aspiră să sune ca Nat „King” Cole, s-a relaxat, s-a regăsit și a descoperit o fuziune între muzica gospel din copilăria sa și ritmul și blues-ul din adolescență și primul său profesionist. concerte. Rezultatul a fost, în esență, invenția muzicii soul, în piesele timpurii precum „Am o femeie”.

Filmul îl arată găsind acel sunet în Seattle, destinația sa improbabilă după ce a părăsit Georgia natală. Înainte și mai târziu, se întoarce pentru scenele cheie care implică mama sa Aretha ( Sharon Warren ), care l-a învățat să nu se lase intimidat de orbirea sa, să viseze mare, să ceară ce este mai bun pentru el însuși. Nu avea educație și bani puțini, dar a insistat ca el să meargă la școala pentru nevăzători, ceea ce l-a pus pe drum. Se îndreaptă spre Seattle după ce a auzit de scena clubului, dar de ce acolo și nu în New York, Kansas City, Chicago sau New Orleans? Cu siguranță întâlnirea sa cu adolescentul din Seattle, Quincy Jones, a fost unul dintre evenimentele cruciale din viața sa (la fel ca și prietenia sa cu piticul Oberon, interpretat de Warwick Davis , care îl transformă în pot).

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

2h 32m 2004 1.104 vizionari

Background
  • MultiserverRomana - HD
  • WaawRomana - HD
  • HqqRomana - HD

Scrie un comentariu

Fii primul care comenteaza!

Avatar